SAUGAUS EISMO PROJEKTAS
2013 m. gruodžio 02 d.

Pagramančio kultūros namuose savaitgalį vyko tradicinė priešadventinė vakaronė, kurios metu pristatytas vaizdo filmas „Nagingi pagramantiškiai II“, O. Laurinaitienės pasakų knyga „Gyvenimo turtas – audiniai, dainos, pasakos ...“ ir vykdytas projektas „Eismo saugumas bendruomenėje 2013“.

Vakarą eilėmis pradėjo Pagramančio bendruomenės narė, filmo autorė,  bibliotekos vedėja Virgina Bartušienė. Pademonstruotas vaizdo filmas, kuriame didžiausias turtas žmonės, kurie gyveno, gyvena ir kuria tikrąsias kultūros vertybes. Tai tradicinių amatų puoselėtojai. Dar ir dabar Pagramančio krašto kaimuose skamba dainos, giesmės, sekamos pasakos, dūzgia verpimo rateliai, kaukši medį, metalą, akmenį kalbinantys kaltai. Pristatyta O. Laurinaitienės pasakų knyga „Gyvenimo turtas – audiniai, dainos, pasakos ...“. Knygoje užrašyta aštuoniasdešimt pasakų, kuriuose aukštinama išmintis, dora, sąžinė, darbas, pagarba tėvams, tėvų ir vaikų santykiai, gyvūnų draugystė su žmogumi.
Bendruomenės pirmininkas Algirdas Turčinavičius pristatė projektą „Eismo saugumas bendruomenėje 2013“ . Šio projekto tikslas – vykdyti saugaus eismo propagavimą ne tik bendruomenėje, bet ir Pagramančio miestelyje bei aplinkiniuose kaimuose, suteikti ir gilinti visų amžiaus grupių gyventojų žinias apie saugų eismą, pratinti žmones suvokti savo gyvybės ir sveikatos vertę. Renginio metu bendruomenės nariai išdalino atšvaitus, literatūrą apie saugų eismą ir paragino visus aktyviai dalyvauti saugaus eismo savaitėje, kuri vyko iki lapkričio 30 d. Kadangi per Pagramančio miestelį eina krašto kelias „Mažeikiai-Plungė-Tauragė“, mes turime būti itin atidūs ir matomi tamsiu paros metu. Šią savaitę dalinome liemenes žmonėms, kurie vaikšto ar važiuoja dviračiais tamsiu paros metu ir dar kartą priminėme būti saugiems bei saugoti kitus.

Pagramančio bendruomenės centras „Gramančia“

Galerija