PRISILIETIMAS PRIE ŽYGAIČIŲ KRAŠTO ISTORIJOS IR JO SAVITUMO
2013 m. gruodžio 09 d.

Lapkričio 29 dieną 14 valandą žygaitiškiams ir atvykusiems svečiams, susirinkusiems į neseniai duris atvėrusį daugiafunkcinį centrą, buvo pristatytas leidinys „Žygaičių kraštas“. Tai buvo paskutinė veikla bendruomeninės organizacijos vykdyto projekto „Informacijos apie Žygaičių kraštą rinkimas ir sklaida“ projekto Nr. LEADER- TAURAGĖ-02-003 finansuojamo pagal Tauragės rajono vietos veiklos grupės parangtą strategiją „Tauragės rajono vietos plėtros 2007-2013 m. strategija“ lėšų.

Renginio metu su pateikta leidinyje informacija supažindino jos pateikėjai – Žygaičių krašto gyventojai. Visus sudomino žygaitiškio, stropaus kraštotyrininko Juozo Kuisio, per daugelį metų surinkta ir įdomiai pateikta Žygaičių krašto istorijos medžiaga.
Nenuilstantis vietos aplinkosaugininkas ir krašto mylėtojas Vladislovas Petrauskas susirinkusius maloniai nustebino kruopščiai surinkta ir įdomiai pateikta medžiaga apie krašto lankytinas vietas.
Žygaičių kaimo bendruomenės ,,Žygava“ pirmininkas Jonas Nairanauskas papasakojo apie Žygaičių gimnazijos kraštotyrininkų, vadovaujamų istorijos mokytojos Danutės Jakubauskienės, surinktą medžiagą, apie mokyklos ir krašto istoriją.
Bendruomenės pirmininkas dėkojo visiems krašto gyventojams prisidėjusiems prie šio leidinio išleidimo, tačiau yra tokių atsidavusių žmonių, kuriems norisi dėkoti ne kartą. Ypatingą dėkingumą ir nuoširdų AČIŪ už leidiniui pateiktą informaciją tarsime ne kartą – mokytojai, visuomenininkei Reginai Bliūdžiuvienei, kraštietei Elenai Bazinienei gyvenančiai Lomiuose, bibliotekininkei Zitai Jakienei.
Aptarimo metu renginio dalyviai stebėjosi pateiktomis unikaliomis praeities nuotraukomis, bei meniškai užfiksuotais gamtos vaizdais. Pateikta ir pastabų, dėl pasitaikiusių netikslumų. Istorinė medžiaga apie Žygaičių kraštą ir toliau bus kaupiama bei tikslinama. Renginio dalyviai pritarė tokio leidinio savalaikiškumui, akcentavo jo naudą formuojant savito Žygaičių krašto įvaizdį.

Galerija