SKRISK, SVAJONE!
2010 m. birželio 04 d.

Mažonų kultūros namų  ir bendruomenės centro kiemelyje nuo ankstyvo birželio pirmosios ryto vyko šurmulys. Buvo pučiami balionai, puošiama aplinka, ruošiamasi tarptautinei vaikų gynimo dienai paminėti skirtam renginiui „Skrisk, svajone!“, į kurią buvo sukviesti visos Mažonų seniūnijos vaikučiai. Tai buvo vienas iš etapų, įgyvendinant sveikatingumo projektą „Sveikas žmogus-stipri bendruomenė“. Renginį organizavo ir vedė Mažonų kultūros namų kultūrinių renginių organizatorė Birutė Kaminskienė.

Dėl prasidėjusio lietaus, šventę teko pradėti kultūros namų salėje. Lietus šiek tiek  pakoregavo  renginio programą, bet ne susirinkusių vaikučių nuotaiką. Mažonų seniūnijos vaikus pasveikinti atvyko Tauragės rajono mero pavaduotojas Silverijus Statkus, Tauragės rajono socialinės paramos skyriaus vedėja Ligita Rimkuvienė, savivaldybės  gydytoja Dalė Bartulienė. Jie atvežė mažiesiems seniūnijos gyventojams ne tik gražių palinkėjimų, bet ir didelį maišą saldainių. Vėliau su vaikais bendravo Mažonų seniūnas Jonas Samoška. Jis papasakojo šios šventės atsiradimo istoriją, palinkėjo vaikučiams augti sveikiems, doriems, mylimiems.

Koncertą pradėjo jaunieji atlikėjai:dainavo mažoniškė  Roberta Avramenko, jos sesutė Bernadeta grojo fleita,  smuiku griežė Danielius Konovalovas iš Sungailiškių. Šventę paįvairino kolektyvai iš Mažonų seniūnijos mokyklų. Nuotaikingą programėlę parodė  Mažonų dienos centro vaikučiai ir jų mokytoja Regina Beišienė. Šmagiais šokiais džiugino Lomių pagrindinės mokyklos ritminių šokių grupė (vadovė Jūratė Šveikauskaitė) ir  Tauragės „Šaltinio“ pagrindinės mokyklos šokėjos. Nuotaikingomis dainomis linksmino Šakviečio (vadovė Vijoleta Vasiliauskienė) ir Sungailiškių (vadovė Aldona Alijošienė) pradinių mokyklų moksleiviai. Jaunimo tautiškumo bei patriotiškumo ugdytoja- Lomių kultūros  namų kultūrinių renginių organizatorė  Nijolė Norvaišienė ir jos vadovaujamas vaikų etnografinis ansamblis atliko liaudies dainas. Lėlių teatro spektaklį parodė mokiniai iš Pagramančio, vadovaujami Pagramančio bibliotekininkės Virginos Bartušienės. Viso renginio metu vaikučius linksmino ir saldumynais vaišino pasakų herojai: Karlsonas, Zuikis, Gaidys ir Peliukas. Po nuotaikingo koncerto, nustojus lynoti šventė persikėlė į kultūros namų kiemelį. Didžiulė atrakcija vaikams buvo pasivažinėjimas įspūdinga  karieta, kuria juos vežiojo važnyčiotojas iš Užbudupio kaimo Stanislovas Mačiulis. Taip pat vyko įvairios sportinės rungtys, estafetės, kurių metu vakučiai jėgas išbandė ne tik tarpusavyje bet ir su tėveliais. Šventės galutinis akcentas- tai vaikų nupieštos ir žibintais paleistos į dangų  svajonės, nuoširdžiai tikint jų išsipildymu.

Renginio metu visi buvo vaišinami vaisiais, ledais, gaiviaisiais gėrimais, saldumynais. Nuoširdžiai dėkojame  prie šios šventės prisidėjusiems: Mažonų  seniūnui Jonui Samoškai,  seniūnijos socialinėms darbuotojoms, Lomių kultūros namų meno vadovui  Almutui Šileriui, Onutei ir Broniui Rudžiams, bendruomenės aktyvui.

Parengė Mažonų kaimo bendruomenės pirmininkė Laima Šveikauskienė

Galerija