DOVANA SUNGAILIŠKIŲ KAIMO BENDRUOMENEI
2014 m. sausio 02 d.

,,Laša laikas greičiau už lietų, už tirpstančios snaigės skrydį į pilką gruodį. Ne sekundėmis laša, ne minutėmis, ne valandomis - darbais, planais, svajonėmis. Darbštumu ir kantrybe, amžinu ėjimu į priekį. Buvimu čia ir dabar ir noru būti ten rytoj.”- tokiais žodžiais į visus susirinkusius Sungailiškių kaimo bendruomenės namų salėje gruodžio 17-osios popietę kreipėsi renginio vedėja Remigija.

Čia vyko įgyvendinto projekto ,,Pastatų remontas ir pritaikymas Sungailiškių kaimo bendruomenės poreikiams” Nr. LEADER-13-TAURAGĖ-03-016 pristatymas bendruomenei, partneriams ir draugams. Projektas pateiktas Tauragės VVG pagal parengtą strategiją ,,Tauragės rajono vietos plėtros 2007-2013 strategija” II prioriteto ,,Tauragės rajono kaimų gyvenamosios aplinkos patrauklumo didinimas, skatinant vietos bendruomenės aktyvumą” 2.1 priemonę ,,Kaimo atnaujinimas ir plėtra“ (LEADER metodu) ir gautas finansavimas. Šis sėkmingai įgyvendintas projektas, tai tarsi Kalėdinė dovana Sungailiškių kaimo bendruomenei.
Renginyje dalyvavo ne tik bendruomenės nariai, bet ir svečiai: Tauragės rajono savivaldybės meras P. Petrošius, savivaldybės administracijos direktorius A. Mosėjus, rajono VVG pirmininkė N. Tirevičienė, Mažonų sen. seniūnas J. Samoška, remonto darbų rangovas D. Tereikis, bendruomenės ,,Mažonų rytas” atstovai, seniūnijos administracijos darbuotojai.
Trumpai apie tai, kas buvo padaryta papasakojo seniūnas J. Samoška: pakeistos pastatų stogų dangos, ne tik apšiltinti namo pamatai ir fasadas, bet ir padengti spalvotu dekoru, įrengta lietaus surinkimo ir nuleidimo sistema, apšiltinta ir sutvarkyta lauko virtuvėlė. Virtuvėlės vidaus remonto darbams lėšų skirta iš seniūnijos biudžeto. Įgyvendinus kitą projektą sutvarkytas kiemas, įvažiavimas išklojant trinkelėmis, prie gatvės įrengta mašinų stovėjimo aikštelė, sutvarkyta aplinka. Šiam projektui įgyvendinti gauta parama iš Lietuvos žemės ūkio ministerijos.
Į visus susirinkusiuosius su trumpu sveikinimo žodžiu kreipėsi Tauragės raj. sav. meras P. Petrošius ir administracijos direktorius A. Mosėjus. Jie linkėjo sėkmės  ir naujų prasmingų darbų, pasveikino su artėjančiomis Šv. Kalėdomis ir Naujaisiais Metais ir įteikė bendruomenei dovaną. Tauragės VVG pirmininkė N. Tirevičienė pasveikino ir įteikė padėką bendruomenei už sėkmingai įgyvendintą projektą ir linkėjo sėkmės tolesniuose darbuose. Taip pat ponia Nijolė dovanojo knygų mūsų bibliotekėlei linkėdama malonaus skaitymo. Mažonų seniūnas J. Samoška įteikė padėką bendruomenės valdybos narei R. Rudienei už aktyvią veiklą įgyvendinant projektą.
Renginio vedėja ir projekto vadovė R. Rudienė bendruomenės vardu dėkojo projekto partneriams Tauragės raj. sav. Nuoširdūs padėkos žodžiai ir simbolinės dovanėlės buvo skirti Tauragės VVG pirmininkei N. Tirevičienei,  Mažonų sen. seniūnui J. Samoškai. Padėkota remonto darbus greitai ir kokybiškai atlikusiam rangovui Donatui Tereikiui ir UAB ,,RAIMEX” direktoriui Raimundui Kančelskiui už paramą mūsų bendruomenei įgyvendinant šį projektą.
Renginio metu visiems susirinkusiems savo atliekamas dainas dovanojo Mažonų kultūros namų duetas K. Fetingienė ir K. Eglynas vadovaujami B. Kaminskienės.
Ačiū visiems prisidėjusiems įgyvendinant projektą ,,Pastatų remontas ir pritaikymas Sungailiškių bendruomenės poreikiams”: už gerą žodį, patarimus ir padrąsinimą, už supratingumą, už nuoširdų darbą.
Laša laikas susitikimais ir žodžiais laša. Kokie jie svarbūs... Nepamirškime. Gerus dalinkime negalvodami, blogus - sverdami lyg gramą aukso.

Laša laikas... Viskuo kuo gyvename...
Kol prilyja metus,
Kol užpildo dienas sklidinai
Ir sustojęs sekundei vienai
Vėl iš naujo, iš naujo, iš naujo...

Sungailiškių kaimo  bendr. informacija

 

Galerija