NUO ŠV. KALĖDŲ LIGI NAUJŲJŲ METŲ
2014 m. sausio 07 d.

Nors žiema ir išėjo rudens atostogų, bet Kalėdų varpeliai vis tiek skambėjo atnešdami džiaugsmą ir viltį, kad ateinantieji 2014-ieji metai bus prasmingi gerais darbais, kupini sutarimo ir susiklausymo, atkaklumo ir noro žengti į priekį. Skambėjo Kalėdų varpeliai ir Sungailiškių kaimo bendruomenėje.
Visus džiugino prie bendruomenės namų spindinti eglutė. O, kad ji butų tokia graži prisidėjo Tauragės rajono savivaldybės meras Pranas Petrošius ir vicemeras Silverijus Statkus. Ačiū jiems.
Gruodžio 27-osios popietę Kalėdų Senelis visus mūsų bendruomenės vaikučius pakvietė į susitikimą prie Kalėdinės eglutės. O kvietė jis vaikučius ne šiaip sau, atskubėjo su maišu dovanų ir pamatęs, kad vaikučiai ir ne tik jie, jo laukia, labai apsidžiaugė. Senelis kartu su vaikučiais pašokęs, pažaidęs žaidimų ir išklausęs jų deklamuojamų eilėraštukų atrišo savo dovanų maišą.

Tos pačios dienos vakarą, į bendruomenės namų salę rinkosi Sungailiškių kaimo gyventojai ir bendruomenės nariai kartu pabūti, pavakaroti ir pasidžiaugti nuveiktais darbais. Bendruomenės valdybos narė Remigija Rudienė perdavė visiems susirinkusiems Mažonų sen. seniūno Jono Samoškos ir Tauragės kredito unijos šventinius sveikinimus ir linkėjimus Šv. Kalėdų ir Naujųjų metų proga. Su Šv. Kalėdomis ir artėjančiais Naujaisiais metais sveikino ir sėkmės, sveikatos, prasmingų darbų linkėjo Tauragės sav. mero patarėja Virginija Eičienė. Vakaro metu Remigija Rudienė vakaronės dalyviams papasakojo apie projekto ,,Sungailiškių kaimo bendruomenės viešųjų erdvių sutvarkymas ir pritaikymas visuomenės poreikiams” įgyvendinimą. Buvo teikta paraiška Lietuvos žemės ūkio ministerijai pagal priemonę ,,Parama kaimo bendruomenėms ir kaimo bendruomenių asocijacijoms” kaimo vietovėje esančioms viešosioms erdvėms sutvarkyti ir prižiūrėti, pritaikant kaimo gyventojų poreikiams. Šiuo projektu buvo siekiama sutvarkyti kiemą ir įvažiavimą, išklojant juos trinkelėmis, įrengti prie gatvės mašinų stovėjimo aikštelę. Sutvarkyti aplinką prie bendruomenės namų. Gavus finansavimą nupirktos statybinės medžiagos reikalingos šiems darbams atlikti. Padėkota bendruomenės nariams ir kaimo gyventojams, kurie savo nuoširdžiu darbu prisidėjo tvarkant aplinką, atliekant visus paruošiamuosius darbus trinkelių klojimui. Dabar galime pasidžiaugti savo darbo rezultatais. Vakaronės metu visus savo dainomis linksmino buvęs mūsų kaimo gyventojas - muzikantas Jurgis Kuizinas. Iki vėlumos skambėjo dainos, juokas, šokio sūkuryje kartu sukosi senas ir jaunas.
Matyt Kalėdų Seneliui labai patiko svečiuotis pas mus, kad gruodžio 28-osios rytą mes vėl jį pamatėme savo bendruomenėje. Tik tą dieną jį jau lydėjo ir muzikantų komanda (Virginija Eičienė ir Kristina Gaurylienė). Kalėdų Senelis ir jo palyda lankė senelius ir negalią turinčius Sungailiškių kaimo bendruomenės (Sungailiškių, Sutkų ir Užbudupio kaimų) gyventojus. Iš viso aplankyti 37 kiemai. Visiems aplankytiems linkėta sveikatos ir ramybės, artimųjų meilės ir supratimo, įteikta po simbolinę dovanėlę - saldainių maišelį. Kiek džiaugsmo ir šypsenų, nuoširdaus juoko... Aplankęs visus ir atsisveikinęs Kalėdų Senelis iškeliavo pasitikti Naujųjų Metų... Iki susitikimo, Seneli!

Sungailiškių kaimo bendruomenės informacija.

Galerija