PAŽINTIS SU BETYGALOS BENDRUOMENE
2014 m. sausio 09 d.

Tą saulėtą rudens dieną mes, Batakių bendruomenės moterys, išvykome į Betygalą pasisemti darbo patirties, nes buvome girdėję apie itin aktyvią betygališkių kaimų bendruomenės veiklą.
Prie savo namų, kuriuose įsikūrė restauravę senąjį valsčiaus valdybos pastatą, mus draugiškai sutiko bendruomenės aktyvas.
Lydimi šio krašto šviesuolės buvusios mokytojos, muziejininkės, poetės, krašto praeities tyrinėtojos Marijonos Birutės Navakauskienės, mes grožėjomės Dubysos regioninio parko kraštovaizdžiu, gėrėme stebuklingojo Ugionių šaltinėlio vandens, kopėme į Betygalos piliakalnį, tyliai pasimeldėme prie Maironio tėvų kapo, aplankėme istorijos ir geologijos muziejų, Daukšos ąžuolą.

Po to grįžome į bendruomenės namus. Ten yra Maironio pėdos, nes grindys nekeistos nuo poeto lankymosi. Čia, prie arbatos puodelio, kalbėjomės apie bendruomenės veiklą, puoselėjamas krašto tradicijas, vykdomus projektus. Žavėjo pirmininkės G. Račienės ir jos vadovaujamo aktyvo entuziazmas, veiklumas, pasiaukojimas, meilė savo kraštui ir jo žmonėms.
Grįždami dar užsukome į Bernotus ( Maironio vaikystės namai), pasėdėjome prie Maironio šaltinėlio. Į namus parsivežėme daug malonių įspūdžių, gražių idėjų. Šviesių žmonių dvasingumas, nuoširdus bendravimas sušildė mūsų širdis, nušvietė pilką kasdienybę.


Batakių kaimo bendruomenės informacija

Galerija