KALĖDINIS LAIKOTARPIS PAGRAMANTYJE
2014 m. sausio 11 d.

Kalėdos – tai laikas, kada leidi sau sustoti ir apsidairyti aplink: pabaigti bent dalį darbų, įvertinti, ką nuveikei per praėjusius metus, pasidžiaugti buvimu kartu su šeima ir artimaisiais. Kad atėjusios šventės būtų gražios, turiningos, džiaugsmingos turime pasipuošti ir nuveikti nemažai darbų.

Pagramančio bendruomenės centras „Gramančia“ kalėdinį laikotarpį pradėjo nuo pasipuošimo. Pastatėme ir papuošėme kalėdinę eglutę Pagramantyje. Kaip ir tradicija tapo kasmet  papuošti bažnyčią Didžiosioms šventėms, taip ir šiemet puošėme eglutes, prakartėlę, altorius.
Kadangi šiemet kultūros namai remontuojami, tai papuošėme mokyklos sporto salę, kurioje vyko Kalėdų senelio susitikimas su vaikučiais. Gruodžio 20 pavakarę vaikučiai su tėveliais, seneliais rinkosi į šventę. Vaikučius pasitiko, linksmino, šoko  pasakų personažai vadovaujami Pagramančio bibliotekos vedėjos Virginos Bartušienės. Kalėdų senelis su Snieguole vaikučius aplankė nešinas maišu dovanų. Vaikučiai sakė eilėraščius, šoko, dainavo, žaidė. Senelis apdovanojo vaikučius su kaukėmis, karnavaliniais rūbais, drąsiausi pakartotinai deklamavo eilėraštukus, minė mįsles. Seneliui su Snieguole linksminti vaikučius padėjo Pagramančio kultūros namų meno vadovė Violeta Girdžiuvienė. Išlydėjus Senelį visi buvo pakviesti prie kalėdinio stalo.
Keletą metų mūsų bendruomenė lydima Kalėdų senelio lankė vienišus senelius ir  neįgaliuosius. Šiemet nutarta Trijų  Karalių dieną aplankyti ir pralinksminti miestelio gyventojus.
„ Ir atvažiavo Šventa Kalėda, leliu Kalėda, da Kalėda, moliniais ratais, viržių botagais, Kalėda!“ – taip giedodami ankstyvą sekmadienio rytą budino per miestelį keliaujantys Trys karaliai. Priėję Kreida paženklindavo duris, o varpeliu pakviesdavo šeimininką atverti duris gerajai naujienai – „Trys Karaliai keliauja, dovanas neša – sveikatą, meilę, ir Kristaus Kūdikėlio gimimo stebuklą.“ Aplankė Karaliai ne tik, vienišus, sergančius ligonius, bet ir daugelį šeimų, linkėdami sveikatos, stiprybės, gerų metų ir Dievo palaimos šeimose. Vaišino saldumynais, simboliškai nešė auksą ir smilkalus. Visiems buvo daug džiaugsmo palydint Didžiąsias šventes!
Pagramančio bendruomenės pirmininkas Algirdas Turčinavičius nuoširdžiai dėkoja Jonui Samoškai, Virginai Bartušienei, Violetai Girdžiuvienei, Kristinai Arbačiauskienei, Audronei ir Jonui Bajorinams, Aldonai ir Stasiui Kalašinskams, Daliai ir Algimantui Stoniams,  Birutei ir Rimui Normantams,  Mantui, Algirdui ir Ritai Gedvilams, Rolandui Šimkūnui, Žydrūnui Samoškai,  Ritai Krompalcienei, Vilijai Mėlinavičienei, Romai Kaminskienei, Onai Geštautienei, Algimantui Latvaičiui, Šrūnui Malinauskui, Sigitui Mėlinavičiui, Egidijui Noreikai, Tomui Kalašinskui, kurie prisidėjo puošiant miestelio eglutę, bažnyčią, rengiant Kalėdinius renginius.

Pagramančio bendruomenės centro „Gramančia“ informacija

Galerija