SĖKMINGA PABAIGA – STIMULAS NAUJAI PRADŽIAI
2014 m. vasario 06 d.

Tauragės rajono moksleivių kūrybos centro projektui „Tauragės rajono savivaldybės Visbarų kaimo tradicinės šventės organizavimas ir vietos gyventojų laisvalaikio užimtumo kokybės gerinimas“ Nr. LEADER-11-TAURAGĖ-02-011 pagal Tauragės rajono vietos veiklos grupės strategiją „Tauragės rajono vietos plėtros 2007-2013 m. strategija“ skamba smagūs, džiugūs baigiamieji akordai. Jo gyvavimo laikotarpis prasidėjo dar 2011 metų lapkritį, o oficialus projekto pabaigos terminas – 2014 m. vasario 24 diena, tačiau jau galime džiaugtis, kad paskutinės patikros įvykdytos ir visos projekte numatytos veiklos įgyvendintos be priekaištų.

Atsisveikinant su trejus metus trukusiu projektu bei imantis naujo projekto idėjų paieškos, norisi apibendrinti ir pasidžiaugti įvykusiais renginiais bei padėkoti visiems prie jų prisidėjusiems.
2012 m. gruodžio 14 d. Visbarų kaime įsikūrusioje „Veringos" stovyklavietėje visbariškiai, svečiai ir Tauragės moksleivių kūrybos centro kolektyvai, susirinkę naujai suremontuotose patalpose (remonto darbai įgyvendinti kito „Tauragės rajono vietos plėtros 2007-2013 m. strategija“ parengto ir įgyvendinto projekto lėšomis) laikėsi renginio devizo – „Padovanok Kalėdoms šypseną“. Klausėmės Kalėdinių giesmių ir pasakų, būrėme, pynėme Advento vainiką, šildėmės vienas kito gerumu, pripildėme širdis Kalėdinio laukimo džiaugsmo ir įžiebėme Visbarų Kalėdų eglutę.
2013 m. birželio 7 dieną „Veringos“ stovyklavietėje vėl virė darbas. Tauragės muzikos mokyklos stovyklautojai kartu su Tauragės moksleivių kūrybos centro „Pilies teatro“ jaunimo grupe kūrėsi atnaujintoje stovyklavietėje ir ruošėsi naujojo vasaros sezono atidarymo šventei. Teatralizuoti personažai – „Linksmosios bitutės“ – dūzgė po kaimą ir kvietė gyventojus į šventę, kurioje žiūrovų laukė ne tik Moksleivių kūrybos centro kolektyvai, bet ir Tauragės muzikos mokyklos pučiamųjų instrumentų orkestro „Tauras“ koncertinis pasirodymas. Po oficialiosios šventės dalies stovyklautojai laiką leido naujai įrengtoje tinklinio aikštelėje ir rungėsi dėl geriausios stovyklos komandos vardo. Jėgas išbandė nuotaikingose rungtyse, o vakarą pasitiko prie laužo. Į naktinį dangų paleistieji žibintai su pirmųjų stovyklautojų linkėjimais skelbė – vasaros sezonas „Veringoje“ atidarytas!
2013 m. rugpjūčio 24-osios saulėtą šeštadienio rytą, Šv. Baltramiejaus dieną, „Veringos“ stovyklavietėje šurmuliavo gausus Tauragės moksleivių kūrybos centro darbuotojų būrys. Buvo puošiama stovyklavietės aplinka ir ruošiamasi iškilmingai šventei – Gandrų palydoms.
Sportines varžybas, kovojant dėl šauniausio gandro, gandrienės ir gandriuko taurės įvairiose rungtyse, kuriose dalyvavo Žygaičių gimnazijos moksleiviai, Tauragės moksleivių kūrybos centro ir vietos gyventojų komanda, keitė nuotaikinga apdovanojimų ceremonija, kūrybinės dirbtuvės, kur klegesys netilo piešiant laišką gandrams, karpant ir dėliojant spalvingus palinkėjimus.
Vakarop stovyklavietės teritorijos varteliai atsivėrė dar plačiau: į koncertą rinkosi ne tik vietiniai, bet ir įvairių aplinkinių kaimų gyventojai, sulaukta svečių ir iš gretimo rajono. Dainos aidėjo visame kaime ir šurmulys netilo iki pat vidurnakčio, kai fejerverkų salvėmis ir dangaus žibintų taku buvo išlydėtas paskutinis gandras.
Žmonės džiaugėsi išpuošta stovyklavietės aplinka, ansamblio „Jonis“ dainomis, prizais ir siurprizais, kuriais visą vakarą šventės svečius ir dalyvius stebino renginio vedėjos. Šventėje dalyvavusiųjų šilti atsisveikinimo ir padėkos žodžiai bei nuoširdžiai ir garsiai skanduojamas „Ačiū, ačiū!!!“ glostė organizatorių širdis.
Į visas šias šventes su dovanomis ir nuoširdžiais sveikinimais kaskart atvykdavo ir garbūs svečiai, kuriems norisi padėkoti: Lietuvos Respublikos Seimo narys Darius Petrošius, Tauragės rajono savivaldybės meras Pranas Petrošius, mero pavaduotojas Silverijus Statkus, Tauragės rajono vietos veiklos grupės pirmininkė Nijolė Tirevičienė (ačiū visam Tauragės vietos veiklos grupės kolektyvui), Tauragės rajono Žygaičių seniūnijos seniūnas Vytautas Juška.
Nuoširdžiai dėkojame šauniam ir veikliam „Projektų rengimo grupės“ kolektyvui, operatyviems ir greitiems vietos žiniasklaidos atstovams („Tauragės kurjeris“, „Tauragės žinios“, Tauragės kabelinė televizija), Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai, prisidėjusiai prie Gandrų palydų šventės apipavidalinimo, mūsų veiklos partneriams Tauragės  muzikos mokyklai, Tauragės rajono Žygaičių gimnazijai, Tauragės rajono Žygaičių seniūnijai, Visbarų kaimo seniūnaičiui Juozui Jankauskui ir šauniajai jo žmonai, visiems visbariškiams, ir žinoma, kiekvienam Moksleivių kūrybos centro bendruomenės nariui.
Praturtėjome ne tik materialiomis gėrybėmis (sporto ir turizmo inventoriumi, lauko paviljonu-palapine renginiams, lauko baldais, garso ir apšvietimo technika, pagražėjusia lauko pavėsine ir šuliniu, šventiniais rūbais), bet ir vertinga patirtimi;  pagausėjo mūsų draugų, ir partnerių gretos, užmezgėme naudingų pažinčių, ir visa tai pravers ateityje, įgyvendinant naujus projektus bei sumanymus.
Šventines akimirkas įamžinusių nuotraukų, vaizdų ir įspūdžių iš visų minėtų projekto renginių ieškokite Tauragės moksleivių kūrybos centro internetinėje svetainėje:
http://tmkc.lt/index.php?option=com_content&view=article&id=202&Itemid=77