JUBILIEJINIAI AKORDAI MAŽONUOSE
2014 m. kovo 05 d.

Pavasariu dvelkiantį trečiadienio vakarą į Mažonų kultūros namus į ypatingą šventę - mišraus vokalinio ansamblio ir iš ansamblio savo gražiais, tarpusavyje derančiais  balsais išsiskyrusio Klemos Fetingienės bei Kęstučio Eglyno dueto 15 m. kūrybinės veiklos sukaktį - rinkosi šventiškai pasipuošę, pakiliai nusiteikę saviveiklininkai, meno mylėtojai, kaimo bendruomenės žmonės.

Šventę nuostabiai skambančiais fleitos garsais pradėjo Bernadeta Avramenko. Po jos pasirodymo renginio vedėjos Austėja ir Roberta į sceną pakvietė jubiliatus - mišrų vokalinį ansamblį, kurio  iš širdies ir su meile atliekamos dainos privertė patikėti gražia ansambliečių misija– džiuginti žmones, įžiebti jų širdyse gėrio ir grožio pajautimą. Ypač nuoširdžiai, jausmingai skambėjo Klemos ir Kęstučio dueto  atliekami kūriniai, nes šiems žmonėms daina – didžiausias gyvenimo džiaugsmas ir palaima. Gerą nuotaiką susirinkusiems dovanojo nuotaikingos vyrų trio, moterų ansamblio atliekamos dainos.
Scenoje pirmą kartą  pasirodė ir naujai susikūręs kolektyvas:  rudenį susibūrusios moterys, kurios pradžioje buvo tik bendraminčių būrelis, o vėliau tapo dainuojančių, daugiausia liaudies dainas propaguojančių, moterų sambūriu.
Dainininkus keitė muzikantas bandonininkas Raimundas Ramanauskas, kurio virkdomos bandonijos garsai nevalingai privertė trenkti koja taktą , dovanojo pliūpsnį gerų emocojų.
Nuskambėjus paskutinei ansamblio dainai, kultūrinių renginių organizatorė Birutė Kaminskienė, prisimindama kolektyvo nueitą kūrybinį kelią, į sceną pakvietė buvusius ansambliečius Rasą Dulaitienę, Milaną Beišienę, Daivą Buzienę, Marytę Maurienę, Petrą Vasiliauską, vėliau aktyviai įsijungusį į teatrinę veiklą. Tylos minute buvo pagerbtas išėjęs amžinybėn buvęs aktyvus ansamblietis Petras Lengvinas. Mažonų kultūros namų meno mėgėjų kolektyvų veiklos istorija atsispindėjo renginio metu rodomose skaidrėse. Po nuoširdžių pagarbos ir padėkos žodžių visi saviveiklininkai buvo pakviesti padainuoti bendrą dainą, kurios skambesys lyg aido garsas nuvilnijo per bundančią Mažonų žemę. Gausiam meno mylėtojų būriui buvo įteikti gėlių žiedai, įneštas fejerverkais papuoštas šventinis tortas, palinkėta, kad   nuostabūs balsai neštų džiaugsmą ne tik savo kraštui, bet ir visai Lietuvai.
Saviveiklininkus sveikino Tauragės Kultūros centro direktorius Virginijus Bartušis, Mažonų seniūnas , aktyvus kultūros puoselėtojas, ansamblio dalyvis, Jonas Samoška, seniūno pavaduotoja Rita Misiūnienė, mažoniškė menininkė Juzefa Bružienė, draugai, artimieji. Dėkodami už ilgametį darbą kartu, kolektyvai gėlėmis ir prisiminimo dovanėlėmis pagerbė kultūrinių renginių organizatorę Birutę Kaminskienę.
Nutilus dainų skambesiui, žiūrovai nekantraudami laukė Mažonų mėgėjų teatro būrelio pasirodymo. Šis kolektyvas – tai buvusi humoro grupė,,Lelija“, kuri persiorientavo į teatro žanrą ir gyvuoja jau 12 metų. Kaip ir anksčiau, būrelio artistams arčiausiai širdies – komedijos, tad ir šventinį vakarą pirmą kartą buvo pristatyta Juozo Šlivinsko 2-jų veiksmų komedija „Martynas Špokas“, kurią žiūrovai priėmė ypač entuziastingai. Žmonės liko sužavėti savo kaimo artistais Stefa Samoškiene, Klema Fetingiene, Remigija Rudiene, Petru Vasiliausku, Jonu Jonušaičiu.
Šis renginys- didžiulė šventė visiems: buvusiems, esantiems saviveiklininkams, žiūrovams , dainos, šmaikštaus žodžio mylėtojams, visiems, kuriems gera būti kartu.

Kaimo bendruomenės „Mažonų rytas“ informacija

Galerija