DONELAITIS BUDINA MŪSŲ KULTŪRĄ
2014 m. kovo 07 d.

Vasario 28 dienos vakarą Kunigiškių kultūros namų scenoje stovėjo Kristijono Donelaičio Metų laikai. Iš trejeto amžių glūdumos ataidėjo donelaitiško hegzametro ritmai. Solidaus amžiaus skaitovės perdavė estafetę ir jaunimui. Tolima senovė priartėjo prie dabarties ir prie klausytojų, kai skaitovai ir jaunosios dainininkės nulipo nuo scenos ant per žiūrovų salę besidriekiančio raudono kilimo, ant kokio dabar paprastai pasitinkami garbingi užsienio svečiai. Tačiau šį vakarą kilimas skirtas tiems kas dar mūsų kaimelyje budina blėstančią kultūrą.

Taigi tuo kilimu lyg madų demonstravimo podiumu žingsniavo ir kaimelio moterys, demonstruodamos savo darbščių rankų darbus. Salėje aidėjo plojimai. Kitame raudono kilimo gale sceną pasiruošė jaunieji teatro artistai. Čia namelį pasistatė Katinėlis ir Gaidelis.
Šventinio vakaro tikslas, matyt, buvo parodyti bent dalį to kas vyksta Kultūros namuose, nes renginį stebėjo Tauragės kultūros centro direktorius Virginijus Bartušis bei Tauragės viešosios bibliotekos direktorius Sigitas Kancevyčius. Be to, matyt renginių organizatorės kontrolei, buvo daromas viso renginio įrašas kaip ir TV kanalų mediatekose. Na bet renginio gale, ant to paties raudono kilimo, Kultūros centro vadovas ir kolegė iš Žygaičių kultūros namų padėkojo mūsų kultūros žadintojai, pasveikino su gimtadieniu. Čia turiu pasakyti, kad ne vienas renginys paruoštas mūsų kultūros namų vedėjos (toks titulas kaimo žmogui labiau įprastas ir niekas čia nevadins jos - kultūrinių renginių organizatore) lieka neužfiksuotas Kunigiškių bendruomenės svetainėje. Tai ir metų sandūroje vykęs Retro vakaras, Vasario 16-tosios minėjimas, Užgavėnės.


Jonas Dikšaitis

Galerija