LOMIŠKAI VIENBALSIAI PATVIRTINO „PATĮ GERIAUSIĄ SENIŪNAITĮ ALGIMANTĄ“
2014 m. kovo 12 d.

Kovo 4 dieną, atšventę užgavėnes, Lomių kaimo bendruomenės nariai susirinko aptarti Lomių seniūnaitijos veiklą ir kartu naujai trejų metų kadencijai išrinkti seniūnaitį.
Susirinkimą pradėjo Mažonų seniūnas Jonas Samoška. Jis aptarė ne tik teigiamą seniūnaičių įnašą į bendrą seniūnijos aruodą. Papasakojo visos Lietuvos seniūnaitijų būklę, jų reikalingumą.
Kaimo bendruomenės nariai, gausiai dalyvavę susirinkime (užsiregistravo 51 narys), teigiamai vertino Lomių seniūnaičio Algimanto Ramanausko ilgametę veiklą. Žmogus nuoširdžiai dirba visuomeniniais pagrindais, be atlygio.

Algimanto veiklos sfera gana plati. Jis palaikė ryšius su jau veikiančių bendruomenės namų statybininkais, kontroliavo jų darbą. Jis rūpinasi bedarbių, kurie gauna pašalpas, įdarbinimu. Seniūnaičio dėka Lomiai gražėja. Perklotos šaligatvių plytelės ties parduotuve, genėjami medžiai, tvarkomos šakos. Jo rūpesčiu ruošiamas kuras kultūrinėms įstaigoms bei bendruomenės namams. Vasaros sezonu seniūnaitis rūpinasi kaimo žaliųjų erdvių tvarkymu.
Algimantas - aktyvus bendruomenės narys. Jis suspėja visur, dalyvauja saviveikloje. Lomių seniūnaitis - rajoninio bandonininkų ansamblio „Velnio tuzinas“ narys.
Seniūnas Jonas Samoška gražiai įvertino Lomių seniūnaičio triūsą. „Tai pats geriausiais seniūnaitis ne tik rajone, bet ir visoje Lietuvoje“. Tai labai daug pasakantys žodžiai.
Šiltus žodžius seniūnaičio adresu išsakė kaimo gyventoja Elena Lebedeva.
Dėkodama už ilgametę veiklą, bendruomenės vardu kalbėjo Lomių bendruomenės pirmininkė Elena Bazinienė. Ji nuoširdžiai įvertino Algimanto charakterio bruožus: nekonfliktiškas, gebantis išklausyti ir įsiklausyti, palaikantis ryšius ir su seniūnija ir su kaimo bendruomene.
Trijų metų kadencijai lomiškiai vienbalsiai patvirtino toliau eiti seniūnaičio pareigas Algimantą Ramanauską.

Lomių kaimo bendruomenės informacija

Galerija