AUKŠTUPIŲ UŽGAVĖNĖS
2014 m. kovo 12 d.

Šiemet Kaziuko mugė sutapo su Užgavėnių diena.
Į bendruomenės salę susirinko mugės dalyviai ir pirkėjai. Ko tik čia nebuvo: saldumynų, verbų, kaimiškų obuolių, sūrių, medaus, šiltų kojinių. Skambant muzikai, pasirodė Kazimieras su savo žmona Kazyte. Jie papasakojo dalyviams apie šventės tradicijas, pakvietė pašokti ratelių, žaidimų. Drąsiausieji dalyvavo rungtynėse ir laimėjo atminimo dovanėles. Susirinkusieji galėjo „Kaziuko užeigoje“ pasivaišinti kvapnia arbata, gardžiais jaunų kaimo šeimininkių iškeptais saldumynais.

Nepasibaigus dar šiai šventei, į kiemą pradėjo rinktis užgavėniautojų būriai. Malonu, kad jų tarpe buvo aktyvaus jaunimo. Persirengėliai, susėdę į papuoštas transporto priemones, pajudėjo kaimo link. Gatvelėse laukė ir nešė lauknešėlius gyventojai. Visi buvo kviečiami rinktis prie laužo išvaryti žiemą, paragauti gardaus šiupinio, stebėti Lašininio ir Kanapinio kovą, sudeginti Morę. Bendruomenės pirmininkė D. Mozūrienė pasveikino vardinių proga Kazimierą, padėkojo dalyvavusiems ir visiems prisidėjusiems prie šventės organizavimo.
Ilgam liks prisiminimai iš šios šventės, visi pasisotinę, pasilinksminę per Gavėnią galės ramūs ir susikaupę būti ir laukti šv. Velykų.

Galerija