LOMIŠKIAI PAMINĖJO KOVO 11 – ĄJĄ, ATIDARĖ DVI PARODAS
2014 m. kovo 12 d.

Pavasariškai šiltą dieną į Lomių kaimo bendruomenės namus rinkosi kaimo gyventojai, mokyklos mokiniai, mokytojai. Čia vyko Kovo 11 – ajai skirtas renginys.

Tautiška giesmė skelbė šventės pradžią. Renginį pradėjo Lomių pagrindinės mokyklos istorijos mokytoja Valerija Valuntienė, primindama šios neeilinės šventės ištakas, prasmę.
Mokytoja Elena Bazinienė pristatė iš Tauragės viešosios bibliotekos atvežtą kilnojamąją parodą, skirtą kraštietei B. Baltrušaitytei. Ši kilnojamoji paroda, viešojoje bibliotekoje pristatyta sausio mėnesį,  buvo parengta įgyvendinant vietos veiklos projektą „Lomių kaimo bendruomenės paveldo tąsa ir sklaida“. Projektą įgyvendino Tauragės viešoji biblioteka. Projekto partneris – Lomių kaimo bendruomenė. Paroda Lomiuose veiks porą savaičių, visi pageidaujantys galės susipažinti su paroda, daugiau sužinoti apie mūsų kraštietės Birutės Baltrušaitytės – Masionienės ( 1940 – 1996) kūrybine ir moksline veikla, gyvenimu, susijusiu su Taurage, Lomiais.
Kovo 11 – osios renginyje buvo atidaryta dar viena paroda. Ją pristačiusi  mokytoja Elena Bazinienė papasakojo apie kūrybinių darbų  autorę Ievą Valuntaitę , „Versmės“ gimnazijos moksleivę. Nuo penktos klasės mergaitė lanko MKC dailės studiją, domisi keramika bei tapyba. Ievutė neabejinga ir sportui, su gimnazijos sporto būreliu vyksta ir dalyvauja respublikiniuose bėgimo maratonuose. Suspėja ir gerai mokytis, ir užsiimti mėgstama veikla.
Parodos atidaryme mergaitė nedalyvavo ( buvo pamokų metas), todėl bendruomenės padėka ir vertinga knyga buvo įteikta mergaitės mamai Valerijai Valuntienei.
Kovo 11 – osios šventę užbaigė dokumentinio  filmo  apie Lomius „Prie gaivaus tėviškės šaltinio“ peržiūra.

Lomių kaimo bendruomenės informacija
Nuotraukos Lolitos Užkurienės

Galerija