KONFERENCIJOS ĮSPŪDŽIAI
2010 m. liepos 04 d.

 

Liepos 2 d. Tauragės rajono vietos veiklos grupė (VVG) įgyvendino projektą „Tauragės rajono VVG patirties ir informacijos sklaida kaimo plėtroje“, kurį finansavo Lietuvos kaimo tinklas. Projekto tikslas buvo skleisti gerąją patirtį, žinias ir informaciją apie Tauragės rajono VVG teritorijoje vykstančius kaimo plėtros procesus. Vasario mėnesį  Tauragės VVG skaičiavo savo veiklos penkerių metų sukaktį. Veiklos rezultatų apibendrinimui ir buvo surengta konferencija, kurioje įvertinta veikla, įgyvendinti užsibrėžti tikslai, kas pasiekta ir kuo galime džiaugtis, aptarta  ir ko nepavyko pasiekti. Pasidalinti džiaugsmais, rūpesčiais ir ateities planais buvo pasikviesti bendraminčiai, partneriai, pagalbininkai – visi, kurie vienaip ar kitaip prisidėjo prie VVG veiklos rezultatų.

Konferencijos dalyvius iš   Žemės ūkio ministerijos, Žemės ūkio rūmų, Nacionalinės mokėjimo agentūros, Lietuvos kaimo bendruomenių sąjungos, rajono savivaldybės administracijos,  Vilniaus r. VVG, Kauno r. VVG, Šiaulių r. VVG, Ukmergės r. VVG, Biržų r. VVG, Marijampolės r.VVG, Sūduvos VVG, Raseinių r. VVG, Šilutės r. VVG, Šilalės r. VVG, Pagėgių r. VVG  atstovus, Tauragės  Europos informacijos centro – Europe Direct  vadovę Isvaldą Aleknienę, Tauragės miesto Jovarų bendruomenės narius  organizatoriai pasitiko Mažonų kultūros namuose. Konferencija prasidejo nuotaikingu  Mažonų kaimo bendruomenės “Mažonų rytas” humoro grupė “Lelija ir Ko” pasirodymu.

Tauragės r. VVG pirmininkė Nijolė Tirevičienė apžvelgė penkių metų VVG veiklą, pasidžiaugė pasiektais rezultatais, aktyvia bendruomenių veikla. Padėkojo visiems dalyvaujantiems konferencijoje, nes tik jų palaikymo ir paramos dėka VVG galėjo pasiekti norimų tikslų. Jonas Samoška, Mažonų seniūnijos seniūnas ir VVG valdybos narys papasakojo apie seniūnijoje esančias bendruomenines organizacijas ir jų bendras veiklas su seniūnija.  Sveikininimo žodį konferencijos dalyviams tarė Tauragės rajono mero pavaduotojas Silverijus Statkus, palinkėjo sėkmės, pažadėjo, kad konferncijos ant ratų dalyvius Lakštingalų slėnyje kartu su kaimo bendruomenėmis sutiks administracijos direktorius A. Mosiejus. Prieš sėdant į autobusą, dalyviams buvo paskirta užduotis: nuvykus į Lakštingalų slėnį iki vakarinės programos dalies reikėjo nupiešti ant drobės du paveikslus, kuriuose būtų pavaizduota tos dienos nuotaika, įspūdis, ar vizija. Buvo paskirti komandų vadovai, jiems išdalinti žalios ir geltonos spalvos komandų narių atpažinimo ženklai. Geltonajai komandai vadovavo ir  narius  rinkosi VVG tinklo pirmininkas Vytautas Zubas, žaliajai – ŽŪM kaimo plėtros departamento direktorė Vilma Daugalienė. Vadovai turėjo suformuoti komandas, įtraukiant visus konferencijos dalyvius, ir pasistengti, kad kiekvienas dalyvis  atliktų piešinyje bent vieną potėpį.

Išvykę iš Mažonų dalyviai aplankė Lomių kaimo bendruomenę “Lomiai”, kur dalyvius pasitiko kaimo kapela. Bendruomenės narė Elena Bazinienė papasakojo apie įgyvendintus projektus, puoselėjamas kultūros ir paveldo vertybes, apie bendruomenės ateities planus, aprodė muziejų. Po vienu stogu Lomiuose “gyvena” biblioteka, kultūros namai, bendruomenė ir med. punktas.

Toliau konferencijos dalyviai pajudėjo link Pagramančio, kur buvo papasakota apie įgyvendintus ir ateities projektus, aplankytas Pagramančio informacijos centras, piliakalnis, atodanga.

Lakštingalų slėnyje svečius sutiko gydomosiomis žolelėmis apkaišytais vartais ir kvėpavimo procedūromis, kad  svečiai būtų apsivalę nuo slogių minčių, kad juos visą vakarą lydėtų gera nuotaika ir kūrybinis džiaugsmas, piešiant paveikslus. Kol svečiai piešė, prie scenos rinkosi kaimo bendruomenės, dengė stalus, ruošė stendus.

Linksmoji dalis prasidėjo 18 val.  Sveikinimo žodžius ir linkėjimus tarė svečiai, administracijos direktorius. Padėkos raštus  ir po mažą dovanėlę kaimo bendruomenėms už jų nenuilstamą triūsą įteikė VVG pirmininkė N. Tirevičienė. Intarpuose tarp sveikinimų pasirodė Mažonų KB “Mažonų rytas”, Kęsčių KB “Elbenta”, Batakių KB “Aukaja” ir Trepų kaimo bendruomenių saviveiklininkai. “Elbenta” kepė ir vaišino renginio dalyviai bulviniais blynais ir koldūnais,  aviatoriai iš Girininkų kaimo, sveikindami konferencijos dalyvius, iš lėktuvo mėtė saldainius su popierinėmis „uodegomis“.

Renginio dalyviai linksminosi iki išnaktų.

VVG valdyba dėkoja visiems svečiams ir bendruomenėms, dalyvavusioms renginyje. Tik jų visų dėka renginys buvo sėkmingas.

Parengė  N. Tirevičienė

Galerija