MAŽONŲ SENIŪNIJOS SENIŪNAIČIŲ IR BENDRUOMENIŲ SUEIGA
2014 m. kovo 14 d.

2014 m. kovo 12 d. Mažonų kultūros namų salėje įvyko seniūnaičių sueiga kartu su seniūnijos Lomių, Mažonų, Norkaičių, Pagramančio, Sungailiškių, Šakviečio, Vaitimėnų bendruomenių pirmininkais bei jų atstovais, seniūnijos kultūros įstaigų kultūrinio darbo organizatoriais, bibliotekininkais. Sueigoje dalyvavo Tauragės VVG grupės pirmininkė Nijolė Tirevičienė, Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato viešosios tvarkos skyriaus prevencijos poskyrio apylinkės  inspektorių grupės vyresnioji tyrėja Raimonda Žvynakienė, prevencinio poskyrio viršininkas Valdemaras Knystautas, Šilalės rajono savivaldybės sveikatos biuro vyresnioji specialistė Viktorija Turauskytė.

Sueigos metu seniūnas Jonas Samoška supažindino susirinkusius su naujai išrinktais seniūnaičiais ir įteikė seniūnaičiams pažymėjimus. Seniūnijoje yra penkios seniūnaitijos. Keturi seniūnaičiai išrinkti trečiai kadencijai: Birutė Kaminskienė - Mažonų seniūnijos Centro seniūnaitijos, Birutė Globienė - Norkaičių, Algimantas Ramanauskas - Lomių, Algirdas Turčinavičius - Pagramančio ir pirmą kadenciją išrinkta Augenija Pukelienė - Šakviečio seniūnaitijos seniūnaitė. Ankščiau seniūnaičiai buvo renkami dviejų metų, o pasikeitus Vietos savivaldos įstatymui dabar seniūnaičiai renkami trijų metų kadencijai. Seniūnaičiai seniūnaitijose dirba visuomeniniais pagrindais ir yra nuolatiniai pagalbininkai ne tik vietos bendruomenėms, bet ir seniūnijai.
Sueigos metu, Šilalės rajono savivaldybės sveikatos biuro vyresnioji specialistė Viktorija Turauskytė informavo seniūnijos bendruomenes apie siūlomas nemokamas paskaitas. Seniūnijos bendruomenės artimiausiu metu pagal grafiką pradės mokymus bendruomenių nariams sveikos gyvensenos.
Tauragės AVPK viešosios tvarkos skyriaus prevencijos poskyrio apylinkės inspektorių veiklos vyresnioji tyrėja Raimonda Žvynakienė plačiai apžvelgė jiems patikėtą prevencinę veiklą, paragino bendruomenes įsijungti į „Saugios kaimynystės“ projektą. Taip pat supažindino su turto ir daiktų žymėjimo tvarka. Bendruomenės pareigūnė papasakojo, kad jų užduotis yra vykdyti visas funkcijas nesusijusias su sankcijų taikymu. Paskatino gyventojus tapti policijos rėmėjais.
Prevencinio poskyrio viršininkas Valdemaras Knystautas pasveikino naujai išrinktus seniūnaičius bei palinkėjo jiems būti aktyviais ir pilietiškais. Pareigūnas priminė gyvūnų laikymo taisykles, patarė, kad gyventojai turėtų padėti atokių sodybų vienišiems gyventojams. Taip pat būti atidiems dėl įtariamų vagysčių.
Tauragės rajono VVG pirmininkė Nijolė Tirevičienė supažindino su 2014-2020 metų rengiamos vietos plėtros strategijos reikalavimais. Šis VVG grupės susitikimas su aktyviais seniūnijos gyventojais jau antras. Naujame programavimo periode didžiausias dėmesys bus skiriamas darbo vietų kūrimui ir jaunimo įtraukčiai į bendruomenės gyvenimą. Norint tinkamai parengti strategiją reikia kiek galima išsamiau atlikti vietos socialinę ekonominę, poreikių ir SSGG analizę. Šios dienos sueigos dalyviai išsakė seniūnijos plėtros poreikius. Sueigos dalyviams buvo užduoti namų darbai - savo bendruomenėse išsianalizuoti vietos situaciją ir plėtros poreikius.
Sueigos metu atsakyta į pateiktus klausimus.

Seniūno pavaduotoja Rita Misiūnienė

Galerija