UŽGAVĖNIŲ ŠVENTĖ BATAKIUOSE
2014 m. kovo 15 d.

Nors žiema šiemet net neraginama iš mūsų pasitraukė, bet batakiškiai, matyt, tos žiežulos išėjimą įtvirtinti norėdami, kas arkliais, kas mašinomis, kas pėsti į miestelio aikštę sugužėjo Užgavėnių švęsti. Pagrindinės miestelio gatvės ir aplinkiniai kaimai savo Mores čia susibogino, krepšius visokių skanumynų prisitiekė, baisiausiomis baidyklėmis apsitaisė ir nuotaikingai pasilinksmino.
Stalai lūžo nuo Užgavėnių vaišių: blynų, kugelio, šiupinio, kepinių. Komisijai labai sunku buvo išrinkti patį saldžiausią, sočiausią, skaniausią patiekalą ar turtingiausią stalą.

Morių miestelio aikštėje buvo daug ir visokių. Kai vertintojai išrinko pačią seksualiausią, elegantiškiausią, gražiausią, jos buvo negailestingai triukšmingai sudegintos lauže kaip piktos žiemos simboliai.
O paskui, kad jau buvo mūšis! Taip Lašininis su Kanapiniu pliekėsi, kad net dulkės rūko. Nusipenėjęs Lašininis, nors ir atrodė gerokai stipresnis, nors ir gyrėsi savo jėga, bet greit paduso ir dvikovą pralaimėjo. Tegyvuoja Kanapinis ! Reiks jo įsakymų paisyti, tiek daug dešrų ir lašinių neryti, nuo persirijimo susilaikyti.
Linksma, draugiška, kaimyniška nuotaika lydėjo batakiškius užgavėnių šventėje.

Batakių bendruomenės informacija.

Galerija