PERSIRENGĖLIŲ EITYNĖS
2014 m. kovo 21 d.

Kovo 4-osios rytą pasikvietusios keletą aktyvesnių kaimelio moterų, Kunigiškių kultūrinio darbo organizatore Gražina ir bibliotekininke Jūratė, surengėme Užgavėnių persirengėlių eitynes.
Sunešusios perukus, sijonus, net vyrų darbo rūbus, matavomės kas kuriai tiks, į ką kuri galėsime įsikūnyti. Taip besimatuodamos tuos apdarus pasirėdėme vaistininke, velniuku čigone su dviem čigonaitėm. O kokios Užgavėnės be svarbiausių personažų Lašininio ir Kanapinio! Ir nors žiema šiemet buvo labai trumpa ir jau spėjusi pati pabėgti, tačiau Lašininis, per mėsėdą nusipenėjęs, dešrų rinkėm apsikabinėjęs, nenorėjo užleisti savo pozicijų Kanapiniui. Tai ir stumdėsi jie visą dieną tarpusavyje.

Taigi prieš pietus persirengėliai, keldami triukšmą tarškučiais, būgneliu, švilpdami švilpynėmis patraukė per Kunigiškius, užsukdami į dažną kiemą. Vaistininkė, susirūpinusi dėl paplitusio afrikinio kiaulių maro visiems sutiktiems nemokamai dalino vakciną, ūkininkus rengė steriliais rūbais, čigonė būrė iš delno, siūlė kelti kortas, na o jaunosios čigonaitės vis taikėsi ką nors nugvelbti iš neapdairių gaspadorių.
Oras pasitaikė labai geras, nuotaika puiki, o ko daugiau ir reikia. Dosnūs kaimelio gyventojai kartu su mumis linksminosi, fotografavosi, vaišino blynais, saldumynais.


Bibliotekininkė Jūratė Beržinienė, nuotraukos autorės

Galerija