SUSITIKIMAS SU ŽOLININKU V. SKIRKEVIČIUMI
2014 m. balandižio 02 d.

2014 m. kovo 25 dieną Sartininkų kaimo bendruomeninė organizacija ,,Sartupietis“ pakvietė į susitikimą su žolininku Virgilijumi Skirkevičiumi.
Žinomas vaistininkas, liaudies medicinos žinovas, Lietuvos šviesuolio vardą pelnęs žolininkas Virgilijus Skirkevičius sako: „Liga - tai ženklas, kad būtina keistis." Pasak jo, bene svarbiausia gydytojo ir vaistininko misija yra paraginti žmogų keistis, o ne vien tik griebtis vaistų. Tibete mokęsis pažinti augalų galias, remdamasis Rytų medicinos išmintimi, V. Skirkevičius akcentuoja, kad ligų priežastys dažniausiai būna dvasinės - sutrikusi harmonija su aplinka sukelia pavydo, pykčio, baimės jausmus bei prišaukia tam tikras ligas.

Kita vertus, ligų pasireiškimas bei jų gydymo galimybės labai priklauso nuo individualių žmogaus kūno savybių ir temperamento, todėl žolininkas pataria visų pirma gerai pažinti save: savo kūną ir sielą. Svarbu į žmogų žiūrėti kaip į visumą, o ne skaidyti jį atskiromis sudėtinėmis dalimis, nes gydant tik tą vietą, kurioje jaučiami ligos požymiai, gydymas gali ir nepasisekti. Vaistininko įsitikinimu, vaistiniai augalai tikrai padeda gydytis, tačiau reikia žinoti, kaip ir kokias vaistažoles vartoti konkrečiam žmogui konkrečiu atveju. Gali būti, kad dviem ta pačia liga sergantiems žmonėms reikės vartoti skirtingus augalus.
Žolininkas susitikimo metu pasidalino savo mintimis ir patirtimi.
Štai keletas įdomesnių jo išsakytų minčių:
„Visos ligos nuo baimės, pykčio ir pavydo. Pykstantis žmogus iš pradžių paraudonuoja, paskui - net pažaliuoja.
Kuo sunkesnė galva, tuo sunkiau išlaikyti savo sveikatą.
Imunitetą reikia stiprinti iki 21 metų. Vėliau reikia stiprinti savo kraują.
Kiekviename gyvenimo etape reikia jausti gyvenimo džiaugsmą.
Daugumą vaistažolių patariama vartoti 21 dieną, o paskui daryti 21 dienos pertrauką. Vaistažoles užpilti iki 70 laipsnių pakaitintu vandeniu, nes užviręs vanduo yra negyvas.
Nuoširdus ačiū V. Skirkevičiui už atsakymus į pateiktus klausimus ir šiltą bendravimą su susirinkusiais.

Giedrė Svarienė
Sartininkų kaimo filialo vyr. bibliotekininkė

Galerija