SVEČIAI IŠ BETYGALOS
2014 m. balandižio 07 d.

Neišeiki, Viešpatie, juk ateina vakaras.
Kaip nakty mes būsim be Tavęs?
Savo židinio ugnelę pakuriam,
Bet ar ji mus šildys, neužges?
Su mumis pabūki, geras Viešpatie,
Kol nušvis rytai už tolimų kalnų.
Būk prie lopšio, būk audringam vieškely,
Būk prie kapo užmirštų dienų.

Gavėnia, tai 40 dienų pasirengimo Velykoms laikotarpis. Tai laikas, kai prisimename savo krikštą, bei atgailaujame. Tai lyg bažnyčios kelionė link Šventų Velykų ryto.
Viena sudedamųjų gavėnios atsivertimo dalių yra susitaikymas su Dievu ir artimu. Šios minties vedami į Pilaitės bendruomenės namus rinkosi vietiniai gyventojai ir svečiai.

Tądien mūsų bendruomenėje svečiavosi Raseinių rajono, Betygalos miestelio giesmininkės E.Petrauskienė ir R. Arlauskienė .Įžangos žodį tarė Pilaitės bendruomenės pirmininkė Irena Vėtrova. Susikaupę klausėmės giesmių, mintimis grįžome į vaikystę, į savo gimtus namus, prisiminėme tuos, kurių jau nebėra šalia. Giesmių žodžiai buvo tokie jaudinantys, kad ne vienam skruostu riedėjo ašara.
Buvo prisiminti ir tie, kurie giesmių šioje žemėje jau nebegieda - tie, kurie iškeliavę Anapilin. Šeimos nariai, draugai ar kaimynai turėjo galimybė uždegti už juos žvakutę. Visi mirusieji buvo pagerbti tylos minute.

Nuoširdžiai dėkojame šio gražaus susibūrimo iniciatorei V. Jacikienei, Pilaitės bendruomenės pirmininkei I.Vėtrovai, Betygalos giedotojoms E.Petrauskienei ir R. Arlauskienei. Ačiū sakome visiems, kurie dalyvavo šioje ypatingoje giesmių popietėje.

Žinai Tu mano kelią, mielas Dieve,
Ramia širdim žvelgiu aš ateitin.
Tavim pasitikiu, gerasis Tėve,
Todėl be baimės aš einu pirmyn.

Galerija