SARTININKIŠKIAI ATRANDA ŠIAURIETIŠKĄ ĖJIMĄ
2014 m. balandižio 07 d.

Kovo 26 dieną Sartininkų kaimo medicinos punkto darbuotoja Loreta Šeputienė pakvietė susipažinti su kaime dar neįprasta fizinio aktyvumo priemone - šiaurietišku ėjimu. Susirinkusios moterys ėjo į pirmąjį žygį. Tai geras laikas atitrūkti nuo kasdienybės darbų, pailsėti ir pagerinti sveikatą. Vietinių reakcija buvo įvairi: išvadino kosmonautais, neturinčiais darbo, kiti džiaugėsi naujovėmis ir prisijungė.

Prie grupės jungiasi ir vaikai, kad ir be lazdų su malonumu žingsniuoja 6 - 10 km.ir nepavargsta. Nauda visapusiška. Paskolintų lazdų jau darosi mažoka, moterys ieško nusipirkti ar pasiskolinti iš giminaičių.
Vis daugiau žmonių atranda šiaurietišką ėjimą kaip puikią laisvalaikio leidimo, bendravimo ir sveikatos stiprinimo priemonę, tinkančią bet kokio amžiaus žmonėms, nepriklausomai nuo jų fizinės būklės. Šiaurietiškas ėjimas plačiai taikomas kaip gydymo forma ir yra veiksmingas gydant kvėpavimo ir kraujotakos sutrikimus, stuburo ligas, osteoporozę, parkinsono ir alzheimerio ligas. Jis puikiai tinka ir vyresnio amžiaus bei turintiems antsvorio žmonėms.
Už smagų šiaurietišką pasivaikščiojimą ir paskolintas lazdas nuoširdžiai dėkojame Eugenijai Niparavičienei.

Giedrė Svarienė
Sartininkų kaimo filialo vyr. bibliotekininkė

Galerija