DISKUSIJOS VVG NARIAMS RŪPIMAIS KLAUSIMAIS
2014 m. balandižio 08 d.

Kaip jau įprasta, pirmą mėnesio antradienį Tauragės vietos veiklos grupės nariai ir kaimo reikalams neabejingi asmenys rinkosi į miesto seniūnijos salę aptarti įvairių per mėnesį susikaupusių reikalų. Į šį susirinkimą, bendruomenių pageidavimu, buvo pakviesta TRATCO direktoriaus pavaduotojas rinkliavai K. Komskis ir gamybos sk. vadovė V. Krištopaitienė. Taip pat susirinkime dalyvavo Tauragės kredito unijos atstovas V. Navickas.

Susirinkusieji turėjo daug klausimų TRATCO darbuotojams: apie atliekų surinkimą, rūšiavimą, išvežimo grafikus, sulūžusių konteinerių pakeitimą ir kt. Kęsčių bendruomenės atstovai kalbėjo apie Leikiškių sąvartyno nepatogumus aplinkiniams gyventojams. K. Komskis sakė, kad ne visus klausimus sprendžia jų organizacija. Kai kuriais atvejais gyventojai turi raštu išdėstyti savo problemas ir kreiptis į savivaldybę.
Kredito unijos atstovas trumpai papasakojo apie šios įstaigos veiklos principus, teikiamas paslaugas, šiuo metu vykdomas akcijas ūkininkams. Paminėjo, jog Tauragės kredito unijai pereiti metai buvo pelningi. Pasidžiaugė, kad VVG ir bendruomeninės organizacijos yra aktyvūs jų nariai. Tikisi, kad bendruomenės ir ateityje aktyviai dalyvaus projektų rašyme ir naudosis kredito unijos paslaugomis.
Toliau VVG pirmininkė N. informavo, jog nuo 2014 metų kovo 28 d. iki 2014 metų gegužės 2 d. kaimo bendruomenės ir jų asociacijos kviečiamos teikti paramos paraiškas pagal Paramos kaimo bendruomenių ir jų asociacijų veiklai teikimo taisykles. Taisykles ir kitus būtinus dokumentus galite rasti šiuo adresu: http://www.zum.lt/index.php?1654198830  Trumpai buvo aptartos taisyklės, akcentuota, kad paramos intensyvumas 90 %, likusius 10 % prie paramos pareiškėjas turės prisidėti piniginėmis lėšomis. Viena iš naujovių - bendruomenė kartu su paramos paraiška turės pateikti savo rajone veikiančios VVG raštą, kuriuo būtų patvirtinta, kad projekte numatytos veiklos nebuvo finansuojamos ir nėra numatytos finansuoti iš VVG įgyvendinamos vietos plėtros strategijos lėšų. Pirmininkė visais klausimais pažadėjo bendruomenes konsultuoti.
Taip pat susirinkime buvo aptarti projektai: teritorinis projektas su Kelmės krašto VVG ir projektas abipus sienų tarp Tauragės ir Punsko. Projektai nukreipti kaimo gyventojų verslumui bei amatų plėtrai skatinti, didinti ne žemės ūkio veiklų įvairovę kaimo vietovėse. Skatinti bendradarbiavimą ir partnerystę tarp įvairių veiklos sričių bei teritorijų ir šalių.
Susirinkime buvo aptartas numatomų mokymų grafikas bei diskutuota į kokias Lietuvos bendruomenes ir VVG vykti pasisemti patirties.


VVG informacija.

Galerija