LIETUVA, TĖVYNĖ MŪSŲ
2014 m. balandižio 11 d.

Per visą Lietuvą nuvilnijo Nepriklausomybės dienos minėjimai, nuskambėjo giedamo himno garsai.
Lietuvos himno sugiedojimu kovo 11-tosios paminėjimas prasidėjo ir Kunigiškių kultūros namuose. Nepriklausomybės atkūrimo šventė svarbi istorinė data Lietuvos valstybei ir kiekvienam iš mūsų. Jei mintimis sugrįžtume tuos porą dešimtmečių atgal tai prisiminsime, kad tai buvo nuostabus laisvės ir šviesesnio, teisingesnio gyvenimo vilties metas. Deja mūsų išsirinktas Seimas ir valstybės vadovai nuvairavo mūsų šalį taip, kad daugeliui iš mūsų šviesa ir tiesa nuslinko kažkur pro šalį.

Nebelikus darbo, jaunimas kaimą iškeitė į didžiuosius miestus, ne mažai pasirinko emigraciją, išblėso ir pagarba trispalvei. Paprastai būna, kad nevertiname tai ką turime. Žvelgiant į Ukrainą ir matant kokia kaina tenka mokėti ukrainiečiams, kovojantiems dėl teisingesnio gyvenimo, tenka susimastyti ir kitaip vertinti savo Tėvynės laisvę, himną ir trispalvę. Nes nevertinant Tėvynės Nepriklausomybės galime ją ir prarasti. Tik vieninga tauta kartu veikianti su savo išsirinkta valdžia sugeba ilgam išsaugoti savo laisvę ir geresnio gyvenimo viltį.
Ši šventinė diena pasirinkta ir Kunigiškių bendruomenės ataskaitiniam - rinkiminiam susirinkimui. Pasveikinusi su švente bendruomenės pirmininkė Birutė Kedrovienė priminė ir apie pareigą per valstybines šventes iškelti vėliavas prie kiekvienos sodybos, nes pagal tai galima spręsti ar gerbiame savo Tėvynės laisvę. Toliau savo pranešime apžvelgė nuveiktus darbus, išsakė pageidavimus ir kritines pastabas susirinkime dalyvavusiam Gaurės seniūnijos seniūnui dėl ūkinės pagalbos. Nepaisant iškilusių nesklandumų antros Birutės Kedrovienės pirmininkavimo kadencijos (2012-2013m.) metu be kitų eilinių darbų gauta Europos Sąjungos parama, įvykdyti du projektai: Kunigiškių kultūros namų stogo keitimas ir prie kultūros namų viešosios erdvės sutvarkymas, pavėsinės statyba.
Vienas iš rūpesčių Gaurės seniūnui ir Kunigiškių bendruomenės pirmininkei buvo potvynio išgriautos užtvankos atstatymas. Tačiau atstatytas tik priešgaisrinis rezervuaras, kai bendruomenė tikėjosi tvenkinio išvalymo ir poilsio zonos sutvarkymo. Praleista unikali galimybė gyvenvietei turėti švarų vandens telkinį. Vasaros poilsiavietė prie švaraus vandens telkinio - žymus gyvenvietės privalumas. Deja aktyvumo pritrūko bendruomenės tarybai, telkiant bendruomenės žmones, kad bendruomenei prisidedant savu darbu ar net savomis lėšomis, deramai išnaudojus savivaldybės finansinę pagalbą, mūsų gražų kaimelį padaryti dar patrauklesniu. Nuo mūsų kiemo, nuo mūsų gatvės, kaimelio, priklauso kiekvieno Lietuvos krašto aplinkos grožis ir noras čia gyventi. Nuo visų susiklausymo ir meilės Tėvynei priklauso tautos laisvė ir Nepriklausomybė.
Kaip tautai taip ir bendruomenei tik vieningai bendradarbiaujant galima tikėtis saugesnio, gražesnio, turiningesnio gyvenimo. Aktyvumo ir susiklausymo bendram darbui ir norisi palinkėti perrinktiems Kunigiškių bendruomenės vadovei Birutei Kedrovienei, Zigmui Krasauskui, Birutei Flederžinskienei, Benediktui Antanavičiui ir į tarybą naujai išrinktiems Daivai Jurkšaitytei bei Eugenijui Stoniui.
Šventinę popietę nuotaikingu koncertu užbaigė kaimyninės Baltrušaičių bendruomenės saviveiklininkai.

Jonas Dikšaitis

Galerija