PAVASARIO ŠAUKLIAI MAŽONUOSE
2014 m. gegužės 01 d.

Šiltą ir saulėtą sekmadienio popietę mažoniškiai su savo atžalėlėmis rinkosi švęsti Atvelykio ir gandrų, ypatingai pamilusių Mažonų kaimą, sutiktuvių šventės.
Atvykstančius pasitiko įspūdingais rūbais pasipuošę gandro, gaidžio, kiškučio personažai.
Šventę nuotaikingomis dainomis pradėjo Mažonų kultūros namų moterų ansamblis.

Į sceną pakviestas ,,gandras“ su gyvūnėlių svita visus pasveikino, įteikė ,,Gandrų asociacijos diplomus“ bei prisiminimo dovanėles 2013 m. gimusiems keturiems mažyliams.
Labai šiltai buvo sutikti renginio svečiai - Pagramančio pagrindinės mokyklos jaunieji šokėjėliai, vadovaujami mokytojos Linos Šimkūnienės. Jų trankūs šokiai privertė nevalingai pajudėti ir visus susirinkusius.
Atvelykis - vaikų mažosios Velykėlės, tad mažųjų ypač džiaugsmingai buvo sutikta Velykų bobutė, kuri ne tik priminė Atvelykio papročius, tradicijas, bet ir dosniai dovanėlėmis, margučiais apdovanojo gausiai susirinkusius vaikučius. O kol vyko smagios vaikų margučių ridenimo varžytuvės ir kitos atrakcijos, Klemos Fetingienės ir Kęstučio Eglyno duetas dainomis visus sveikino su pražydusiu pavasariu bei artėjančia švente - Motinos diena.
Po smagaus pasibuvimo visi buvo pavaišinti ,,gandro vaišėmis“: saldumynais, ledais, vaisvandeniais.
Renginio metu veikė neįprastai įkomponuota Mažonų kaimo gandrų nuotraukų paroda, visą Velykinį laikotarpį praeivių akis džiugino kultūros namų kiemelyje stovintys įspūdingo dydžio margučiai.

Birutė Kaminskienė
Tauragės kultūros centro Mažonų skyriaus kultūrinių renginių organizatorė

 

Galerija