MES NORIM ŠVENTES ŠVĘST
2010 m. liepos 15 d.

Praėjusį šeštadienį, liepos 3 d., Mažonų kaimo gyventojai surengė sau gražią kaimo šventę, į kurią susirinko vietiniai gyventojai, jų vaikai, anūkai. Pagrindinė šventės iniciatorė kaip ir kiekvienais metais buvo Mažonų kultūros namų kultūrinių renginių organizatorė Birutė Kaminskienė. Tiesa, bendraminčių ir pagalbininkų buvo išties nemažai, o šventės devizas "Mes norim šventes švęst". Šventės vedančioji Birutė Kaminskienė sveikino Mažoniškius gausiai susirinkusius į šventę, dėkojo už jų  nuoširdų tarpusavio bendravimą ir pakvietė tiesiog linksmintis.

Tą vakarą Mažonų kaimo bendruomenės “Mažonų rytas” pirmininkė džiaugėsi savo pagalbininkais, aktyviais  bendruomenės nariais. Daugiausia padėkos žodžių nusipelnė Onutė ir Bronius Rudžiai, Klema Fetingienė, Lina ir Alfonsas Arlauskai, Birutė ir Vytautas Mačiuliai, Nijolė Martišienė, Salomėja Jokubaitienė, Onutė Mačiulienė, Snieguolė Keseriauskienė, Eugenija Jokubaitienė, Morta Norkienė. Pasidžiaugta kaimo jaunimu, tarp kurių yra ir sportininkų, ir muzikantų, ir dainininkų, ir šokėjų. Skambiomis dainomis bei nuotaikingais šokiais susirinkusius džiugino ir šios šventės metu. Taip pat koncertavo Mažonų kultūros namų ansamblio dainininkai. Šventę padėjo vesti ir linksmino juoko grupė iš Mažonų “Lelija ir Ko”. Ir suaugusius ir mažus džiugino pasivažinėjimas įspūdinga  karieta, kuria juos vežiojo važnyčiotojas iš Užbudupio kaimo Stanislovas Mačiulis. Pirmą kartą, tačiau tikimės kad taps kiekvienos kaimo šventės tradicija, tais metais įstojusių naujų bendruomenės narių krikštynos. Jie buvo suvakcinuoti nuo nereikalingų minčių, suinventorizuoti (kiekvienas gavo savo nario numerį) ir prisaikdinti.

Mažoniškiams už gražias iniciatyvas gražinant savo kaimą dėkojo ir su švente pasveikino Mažonų seniūnijos seniūnas Jonas Samoška, Tauragės rajono savivaldybės administracijos direktorius Algirdas Mosėjus.

Tradiciškai buvo apdovanoti ir savo sodybas labiausiai puoselėjantys mažoniškiai: R. ir A. Bodrenkovai, O. ir B. Rudžiai, bei L. ir A. Arlauskai.

Šventėje netrūko vaišių, linksmos muzikos, šiltų pokalbių. Susirinkusius ilgai savo skambiomis dainomis linksmino Algimantas Tautkus. Organizatoriai dėkoja šventės rėmėjams: Tauragės r. VVG, Albinui Černauskui ir Zigmui Jankauskui. Šventės dalyviai neskubėjo skirstytis, šoko dainavo, dalijosi džiaugsmais ir rūpesčiais vienas su kitu, visiems buvo linksma ir smagu.

Parengė bendruomenės pirmininkė Laima Šveikauskienė

Galerija