IŠVYKA Į BATAKIUS
2014 m. gegužės 05 d.

14-ajai Nacionalinei bibliotekų savaitei, balandžio 26 dieną Lomių vyr. bibliotekininkė Gintarė Pavalkytė su mažaisiais skaitytojais surengė pažintinę išvyką į kaimyninę Batakių biblioteką, tautodailininkės Onos Paulauskienės muziejų, Batakių piliakalnį.
Nuvykus į Batakius pirmiausia aplankėme miestelio biblioteką. Ten mus maloniai pasitiko vyr. bibliotekininkė Laisvutė Pavalkienė.

Ji aprodė bibliotekos patalpas, paaiškino kaip išdėstytas knygų fondas, pristatė parodą skirtą Kristijono Donelaičio 300 - ųjų gimimo metinių paminėjimui. Kad apsilankymas vaikams liktų įsimintinas bibliotekininkė pakvietė į renginiams skirtą patalpą ,ten kiekvienas turėjo galimybę pasireikšti ir gauti dovanėlę. Vyko mįslių įminimai, atsakinėjo į užduodamus klausimus apie K. Donelaitį. Visi gerai nusiteikę tęsėme toliau savo kelionę, kuri svarbi kiekvienam besidominčiam mūsų krašto istorija, geografija. Batakių miestelio gamtovaizdis išsiskiria nuostabaus grožio tvenkiniu, reljefu, taip pat istoriškai svarbus piliakalnis, kuris minimas nuo 1285 m. ant kurio manoma stovėjo Aukaimio pilis. Aplankyta ir tautodailininkė Ona Paulauskienė, ji parodė savo nedidelį muziejų, kuriame eksponuojamos jos pačios drožtos skulptūrėlės, piešti paveikslai ir kiti rankdarbiai.

Lomių vyr. bibliotekininkė Gintarė Pavalkytė

Galerija