DONELAITIS TOLIMAS IR ARTIMAS
2014 m. gegužės 05 d.

2014 - ieji Kristijono Donelaičio jubiliejiniai metai, o poema „Metai“ tai filosofinis žmogaus ir gamtos ryšio apibendrinimas.
Minint rašytojo, mokytojo, protestantų bažnyčios pastoriaus jubiliejų, Pagramančio bibliotekoje vyko popietė „Donelaitis tolimas ir artimas“.

 Popietėje dalyvavo Tauragės rajono kultūros paveldo projekto autorius Eugenijus Šaltis ir partnerės - Meilė Parnarauskienė, Aleksandra Archarova, Vitalija Šimaitienė.
Šventės metu žiūrėjome Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos dokumentinį filmą Sveiks, svieteli margs!.., skirtą K. Donelaičio 300 - osioms gimimo metinėms. Įdomiai ir savitai literatūros klasiką pristatė projekto autorius ir skaitovės. „Pavasario linksmybės“ iš poemos „Metai“ bibliotekoje skambėjo lietuviškai, pritariant visiems klausytojams, rusiškai, baltarusiškai, lenkiškai, vokiškai ir angliškai.
Bibliotekoje veikia Pagramančio pagrindinės mokyklos mokytojos metodininkės Jolitos Ječienės ir mokinių kūrybinių, įdomių darbų paroda, skirta poemos „Metai“ keturiems metų laikams ir surinktų margučių kolekcijos paroda „Šv. Velykų belaukiant“.

Virgina Bartušienė
Pagramančio bibliotekos vyr. bibliotekininkė

Galerija