VANDENS TURIZMO PLĖTRA PAGRAMANČIO REGIONINIAME PARKE
2014 m. gegužės 07 d.

 

Pagramančio regioninio parko direkcija vykdo projektą Tauragės rajono vietos plėtros 2007 - 2013 metų strategijos I prioriteto „Palankios verslo plėtrai aplinkos formavimas“ priemonę „Patrauklaus krašto įvaizdžio formavimas turizmo plėtrai“, kurio pavadinimas „Vandens turizmo plėtra Pagramančio regioniniame parke“.

Projekto tikslas - ugdyti bendruomeniškumą tarp kaimo gyventojų, bendruomenių, kurios įeina į Pagramančio regioninio parko teritoriją. Plėtoti aktyvų turizmą Pagramančio regioniniame parke. Projekto pirmajame etape išleidome knygutes brošiūrėles „Pažintinis turizmas Pagramančio regioniniame parke“, kalendorius, vandens turizmo trasos žymėjimo informacines lenteles, taip pat surengėme šventę, baidarių žygį, kurių metu šis projektas pristatytas visuomenei.
Projekto antrajame etape, sutvarkyta vandens turizmo trasa Akmenos ir Jūros upėse, pastatytos informacinės lentelės, žyminčios vietovę, įsigyta dešimt baidarių ir priekaba jų transportavimui. Surengta vandens, amatų ir muzikos šventė, kuri prasidėjo tradiciniu baidarių žygiu „Žemyn upe 2014“. Ankstyvą šeštadienio rytą žygio dalyviai rinkosi prie Lakštingalų slėnio vartų. Čia jie išklausė saugumo instruktažo ir pasiruošė vykimui į starto vietą - Šilalės rajono Pakoplyčio kaimą. O ten žygeivių laukė pažintis su Akmena. Ji - itin srauni upė, garsėjanti ištisinėmis didžiosiomis rėvomis, stačiais šlaitais, atodangomis, terasomis. Pirmas trumpas sustojimas atsikvėpimui - prie Indijos piliakalnio. Atsigaivinę gaiviaisiais gėrimais ir apžiūrėję piliakalnį, žygeiviai tęsė žygį toliau. Apie 15 val. finišą pasiekė pavieniai irkluotojai, o didžiausias parplaukusiųjų skaičius užfiksuotas apie 17 valandą.
Renginio metu buvo pristatytas  projektas „Vandens turizmo plėtra Pagramančio regioniniame parke“ ir tradiciniai amatai. Šventę pradėjo liaudiška kapela „Miltauja“ iš Norkaičių, linksmino gitaristų ansamblis „Gaida“ iš Šilalės. Pagramančio regioninio parko direkcijos darbuotojai sveikino žygeivius, bei renginio svečius. Tauragės vietos veiklos grupės pirmininkė Nijolė Tirevičienė įteikė padėką už sėkmingą projektų vykdymą, palinkėjo ir ateityje aktyviai dalyvauti Tauragės vietos veiklos grupės rengiamuose projektuose. Šventėje dalyvavo amatininkai, drožėjai, mezgėjos, bitininkas, kurie papasakojo apie savo veiklą ir pristatė savo darbus.
Gerą nuotaiką palaikė šventės muzikantai, buvo galima paskanauti iš vaizdingų Akmenos upės slėnių sunešto bičių medaus, sūrio, šiupinio, įsigyti medžio dirbinių.


Pagramančio regioninio parko direkcijos informacija

Galerija