KAIMO PARLAMENTO PRIIMTA REZOLIUCIJA KELIAUJA ADRESATAMS
2014 m. gegužės 12 d.

Šių metų balandžio 11 d. pirmą kartą Kaune buvo susirinkęs Lietuvos kaimo parlamentas. Parlamento dalyviai darbo grupėse kalbėjo apie socialinių paslaugų, jaunimo problemas, vietos veiklos grupėms skirtą Leader metodą 2014-2020 m. Kaimo plėtros programoje. Po parlamento sesijos priimta rezoliucija, kuri yra ne tik išsiųsta Prezidentei, Vyriausybei, Socialinės apsaugos ir darbo, Žemes ūkio, Švietimo ir mokslo ministerijoms, Seimo Kaimo reikalu komitetui, Europos Komisijai ir Europos parlamentui, bet ir rengiami įvairūs susitikimai bei diskusijos dėl rezoliucijoje priimtų nuostatų įgyvendinimo.

Rezoliucijoje akcentuojamas bendruomeniškumo, savanoriškos veiklos skatinimas, jaunimo užimtumo, pritraukimo į kaimus būdai, verslo įmonių kūrimo skatinimas kaimo vietovėse, priimant lengvinančius veiklos sąlygas įstatymus, mokestines lengvatas. Taip pat valdžia kviečiama daugiau investuoti į infrastruktūrą: vandentiekio, nuotėkų plėtrą, mažinti biurokratiją ir gerinti galimybes rengiant ES paramos projektus. Su visu rezoliucijos tekstu galima susipažinti čia.
Jau šį penktadienį LR Seimo Bendruomenių ir pilietinės visuomenės parlamentinė grupė vadovaujama seimo nario Donato Jankausko ir LR Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetas pakvietė kaimo parlamento atstovus į diskusiją "Bendruomenės ir savivalda". Šioje diskusijoje Lietuvos kaimo bendruomenių sąjungos pirmininkės pavaduotoja ir Sūduvos VVG pirmininkė Reda Kneizevičienė skaitys pranešimą "Kaimo bendruomenių organizacijų veiklos patirtis ir perspektyvos". Su visa šios diskusijos darbotvarke galima susipažinti čia.
Tikime, kad kaimo iniciatyvių žmonių pirmajame Lietuvos kaimo parlamente išsakyti rūpesčiai ir priimta rezoliucija suras atgarsį valdžios institucijose ir duos realių rezultatų. Ši diskusija tik pirmas žingsnis, nes gegužės 14 d. numatomas dar vienas susitikimas su LR Seimo Bendruomenių ir pilietinės visuomenės parlamentinė grupe pristatant kaimo parlamente priimtos rezoliucijos nuostatas, o birželio 4 d. numatytas susitikimas su Seimo kaimo reikalų komiteto nariais. Susitikimas derinamas ir su ministro pirmininko kabineto atstovais.  
Apie pasiektus rezultatus Lietuvos kaimo bendruomenių sąjunga įsipareigoja nuolat viešinti susitikimo pasiektus rezultatus, o sekančiais metais surengiant antrąjį Lietuvos kaimo parlamentą apibendrinti nuveiktus darbus ir numatyti gaires ateičiai.

Lietuvos kaimo bendruomenių sąjungos informacija