MOTINOS DIENOS PAMINĖJIMAS KUNIGIŠKIUOSE
2014 m. gegužės 15 d.

Penktadienį, gegužės 2 d. nuo ryto Kunigiškių kaimelyje skambėjo linksma muzika. Tai tarsi kvieslys į vakare vyksiantį Motinos dienos paminėjimą. Apsidirbę didžiuosius darbus vakare mūsų kaimelio žmonės rinkosi į kultūros namus. Nors gegužė šiemet nelepina šiluma ir kaime pavasarį brangi kiekviena valandėlė, tačiau tą dieną šventinę nuotaiką skleidė kaitri saulė, o susirinkusius salė vos talpino.

Kultūrinio darbo organizatorė Gražina Preikšaitienė pirmiausiai visus pasveikino su pavasariu, pasidžiaugė, kad į organizuotą renginį susirinko tikrai gausiai, kad atėjo ir jaunos šeimos net su mažiausiomis savo atžalomis. Jaunoji skaitovė Paulina Jonušaitytė perskaitė mamai rašytą laišką, kuris pasibeldė į kiekvienos salėje sėdėjusios moters širdį, giliai sujaudindamas, o ne viena ir ašarą šluostėsi.
Mes visą laiką, mama, Tavęs prašom
Atgal grąžindami labai mažai.
Dėl to namų visai sudilę slenksčiai.
Dėl to pabalę Tavo smilkiniai.
Šiomis eilėmis buvo pasveikintos visos salėje buvusios mamos ir močiutės, kiekvienai padovanotas baltas rožės žiedas. Bendruomenės ,,Kunigiškitis‘‘ pirmininkė Birutė Kedrovienė taip pat pasveikino visas moteris su gražia pavasario švente, pasidžiaugė gražiai tvarkomomis sodybomis. Po trumpos iškilmingos vakaro dalies kunigiškiečių kaimynai Baltrušaičių kaimo bendruomenės teatras parodė Jono Skinkio komediją ,,Moderni kaimo moteris“. Tai taip pat šeimos tarpusavio santykius atspindintis kūrinys.

Jūratė Beržinienė
Nuotraukos P. Jonušaitytės
 

Galerija