„VAKARUTĖ“ ĮGYVENDINO PROJEKTĄ
2014 m. gegužės 28 d.

Tauragės rajono klubas „Vakarutė“ įgyvendino Vietos projekto paraišką paramai gauti pagal „Tauragės rajono vietos plėtros 2007-2013 m. Strategija“ I prioriteto „palankios verslo plėtrai aplinkos formavimas“ 1.1 priemonės „patrauklaus krašto įvaizdžio formavimas turizmo plėtrai“ veiklos sritį 1.1.2. Teigiamo krašto įvaizdžio formavimas „Tauragės krašto teigiamo įvaizdžio formavimas“, pagal vietos projekto vykdymo sutartį Nr. Leader-13-Tauragė-03-015.

Projekto paramos dėka klubas pagaliau nusipirko gitarą (senąją gitarą jau seniai buvo laikas „išleisti į pensiją“), fotoaparatą - susitikimų akimirkoms išsaugoti, filmavimo kamerą – įrašyti skambantiems koncertams, išleido Vakarutės almanachą „Uždek eilėraštį“, kuriame atsispindi antrasis klubo veiklos dešimtmetis. Įvyko trys renginiai: „Vakarutės“ jubiliejus, „Gruodžio laiškai“, „Kultūriniai mainai“.
Renginių metu čia būta peno sielai (bendrystė per poeziją ar prozą), ausims (bendrystė per muziką) ir akims, nes sienas puošė vis nauja paroda. Dvidešimtojo klubo jubiliejaus šventėje skambėjo humanitarinių mokslų daktarės, dėstančios baltų mitologiją bei etnobotaniką, - Daivos Šeškauskaitės - muzikavimai. Viešnia atliko vienas iš seniausių žinomų lietuviškų dainų, apeiginių giesmių, papasakojo apie to laikmečio muzikos instrumentus, žmonių santykius, kartu dainuotos sutartinės.
Eksponuoti tauragiškės Jūratės Bytautės tapybos darbai. Autorę ir jos kūrybą pristatė Jūratės kolegė, taip pat dailininkė, Areta Didžionienė, ne taip seniai įsijungusi į klubo veiklą.
Kalėdinės „Vakarutės“ metu jaukioje prieblandoje gurkšnojant žolelių arbatą, Sigutės Jusaitienės tapybos darbų paroda tarsi kvepėjo gėlėmis ir pievomis. Dauguma vakaro svečių sąžiningai atliko ir atsivežė „namų darbus“ – kalėdinius rankų darbo atvirukus, stebindami vieni kitus išradingumu, kruopštumu ar humoru.
Smagiai klausytasi Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro solistų atliekamų ištraukų iš operečių, dainuota kartu. Vitalijos Gumbrytės - Trinkės žavėjimai, Vitalijaus Muravjovo įvairiapusiškumas, Vytauto Bytauto persikūnijimai, Aurelijos Kržanavičienės suokalbiškai šnekintas senutėlis pianinas, - juk operetė ir Eičiuose - operetė.
Grojo ir dainavo „namiškė“ Kristina Butlerienė, jauniausioji „Vakarutės“ narė Karolina, Šakių gitaristų klubo prezidentas Arūnas Danielius. Muzikinę programą lyriškais romansais papildė ir Tauragės „Žemyna“.
Turiningai bevakarojant tirpsta žvakės ir laikas. Regis, atmintyje dar tebeplevena spalio ar gruodžio mėnesiais vykusių renginių akimirkos, o Eičių balose jau taškosi pavasaris! Pagrindinė balandžio mėnesį vykusių „Kultūrinių mainų“ viešnia - šiaulietė Laura Remeikienė, 450 - ties dainų autorė ir atlikėja. Jas dainavo ir Rasos Levickaitės-Šerpytienės Tauragėje suburtas „Dainos teatras“, tą vakarą atvykęs susitikti su atliekamų dainų autore ir visiems susirinkusiems padovanojęs nuoširdų koncertą.
Renginio metu vyko įvairiapusiški kultūriniai mainai: autorinės dainos, atliekamos autorės, jų skambesys „Dainos teatro“ lūpose, o kur dar jungtinis vakaro choras! Solo, duetai, trio, chorai... Laikantis klubo tradicijų, bet kaskart kitaip. Emocijas gaudė keli fotografai, 3 iš jų - Tauragės fotografų klubo „Fotojūra“ nariai.
Patalpoje nebuvo nei vienos paroda nepapuoštos sienos. Ant vienos iš jų suposi Ramunės Palekaitės rankomis siūti, apnerti ir siuvinėti paukštukai. Ant kitos - tauragiškių Bronislovo Ambrozo ir Eugenijaus Kavaliausko fotografijų paroda, eksponuoti unikalūs Jolantos Daukilienės keramikos papuošalai.

„Vakarutės“ prisiminimų skrynelė pasipildė keliais nuoširdžiais vakarais, sklidinais kūrybos, bendrystės ir gyvenimo džiaugsmo.
Fenomenalu, bet kiekvienas, čia pabuvojęs, į kitus renginį pasikviečia dar bent po vieną, - taip ir plečiasi „Vakarutės“ bičiulių ratas. Klubo svečiai – tai vanduo, kuriame „Vakarutė“ auga ir žydi. Nebūtų jų, - nebūtų ir „Vakarutės“.
Už geranoriškumą ir pagalbą įgyvendinant šį projektą dėkojame Vietos veiklos grupės projekto vadovei Nijolei Tirevičienei, VVG administratorei Rasai Rimkienei, „Projektų rengimo grupės“ vadovei Laurai Švickienei ir jos kolektyvui, Tauragės fotografų klubo „Fotojūra“ fotografams Bronislovui Ambrozai, Sigitai Flaksienei ir Mindaugui Černeckui bei visiems tiems, kurie prisidėjo nuoširdžiu savanorišku darbu.

Daiva Genienė

Keletas renginio akimirkų: http://www.youtube.com/watch?v=7zuWJzZfdxI