SVEČIAI IŠ ESTIJOS
2010 m. rugpjūčio 25 d.

Rugpjūčio 17-19 dienomis Tauragės r. Vietos veiklos grupė (VVG) sulaukė 33 žmonių delegacijos iš Estijos VVG, kurios teritorija yra išsidėsčiusi aplink ežerą Vorstjarve.

Apsilankymo tikslas - susipažinti su Leader programos įgyvendinimo aktualijomis Lietuvoje, susipažinti su mūsų VVG veikla, nuveiktais darbais ir ateities planais. Buvo aptartos bendradarbiavimo ir bendrų projektų galimybės.

Svečiai apsigyveno V. Globio kaimo turizmo sodyboje. Kadangi jie atvyko vėlyvą popietę, spėta aplankyti tik „Lomių“ kaimo bendruomenę. Lomiškiai su kaimo kapela sutiko svečius.  E. Bazinienė papasakojo apie bendruomenės gyvenimą, ateities planus ir lūkesčius. Svečių vizitas baigėsi Valuntų sodyboje,  kurioje visi buvo pavaišinti žolelių arbata, sūriu, medumi ir šakočiu. Kitą  dieną svečiams apie savo nuveiktus darbus ir planus pasakojo KB „Mažonų rytas“ ir KB „Gramančia“. Svečiai lankėsi Mažonų seniūnijoje, Pagramančio informacijos centre. Šio centro darbuotoja Rita Krumpolcienė pravedė ekskursiją po regioninio parko lankytinas vietas. Po pietų vyko pasiplaukiojimas plaustu ir maudynės Balskų užtvankoje. Lankantis Lomių ir Mažonų bendruomenėse svečiai buvo nustebinti, kiek daug padaryta už mažas lėšas bei kaip nuosekliai ir darniai einama tikslo link. Po visos dienos žvalgymosi po Mažonų seniūniją VVG valdyba surengė vakarienę svečiams, kurioje taip pat dalyvavo mūsų savivaldybės administracijos direktorius A. Mosiejus.  Neformalioje aplinkoje buvo dalintasi patirtimi, idėjomis, aptarinėjami galimi tarptautiniai projektai. Trečiąją viešnagės dieną svečių pažintis su Taurage prasidėjo nuo pilies. Pažintinę ekskursiją po miestą, Tauragės dvarą pravedė Kultūros paveldo tarnybos vadovas E. Mažrimas. Ekskursija pasibaigė Konvencijos paminklo ir kuriamo Taurų Dvaro parko aplankymu. Po pietų svečiai buvo išlydėti namo, pasižadėjus, kad tauragiškiai apsilankys pas juos.

Parengė N. Tirevičienė

Galerija