KAIMO BENDRUOMENEI „MAŽONŲ RYTAS“ 10 METŲ
2014 m. liepos 01 d.

Dešimties metų bendruomenės gyvavimo proga praėjusį savaitgalį Mažonuose buvo surengta didelė šventė. Renginį pradėjo Mažonų mėgėjų teatras, kuris pilnutėlėje kultūros namų salėje suvaidino J.Šlivinsko komediją „Martynas Špokas“. Teatro artistus ir jų vadovę Birutę Kaminskienę teatro gyvavimo dešimtmečio proga pasveikino bendruomenės pirmininkė Laima Šveikauskienė. Visiems teatralams buvo įteiktos padėkos ir gėlės.

Vėliau visi susirinkusieji buvo pakviesti į išpuoselėtą bendruomenės namų kiemelį. Antrąją šventės dalį pradėjo bendruomenės pirmininkė, kuri prisiminė pirmuosius bendruomenės gyvavimo žingsnius. Padėkota visiems, aktyviai dalyvavusiems bendruomenės veikloje: Danutei Girdvainienei, Birutei Kaminskienei, Aldonai Alijošienei, Reginai Beišienei, Jonui Beišiui, Salomėjai Jokubaitienei, Juditai Gražinskienei, Nijolei Paulikienei, Linai Zemeckienei, Klemai Fetingienei. Kalbėdama apie nuveik¬tus darbus, pirmininkė Laima Šveikauskienė bendruomenę palygino su bičių aviliu, į kurį darbščiosios bitutės lašas po lašo neša nektarą ir gamina medų. Štai jau dešimt metų pildomas Mažonų bendruomenės avilys. Gausėja „bičių darbininkių“, gausėja ir nudirbtų darbų. Per 10 metų, nuo 9 iniciatyvinės grupės narių bendruomenės narių skaičius išaugo iki 65. Dalis jų pasikeitė, atjaunėjo, vis daugiau į bendruomeninę veiklą įsijungia jaunų Mažonų kaimo gyventojų. Bendruomenės nariai labai džiaugiasi turėdami nuoširdų, aktyvų seniūną Joną Samošką, kuris visokeriopai šelpia ir rūpinasi bendruomene, skatina jos veiklą. Per 10 metų buvo pateikta apie 40 projektų, įsisavinta beveik 204.000 litų. Per dešimtį metų inovatyvus ir kūrybingas bendruomenės branduolys įgyvendino daug gražių veiklų, edukacinių, kultūrinių, socialinių, sportinių projektų, akcijų. Ypatingą vietą Mažonų bendruomenės gyvenime užima socialinė partnerystė. Už pagalbą, supratimą vykdant bendruomeninę, kultūrinę veiklą bendruomenės aktyvas dėkojo Tauragės rajono savivaldybei, Mažonų seniūnijai, Tauragės VVG ir jos pirmininkei Nijolei Tirevičienei, Tauragės kultūros centrui, Tauragės VPK.
Sakoma, jog „imant prisipildo rieškučios, duodant - širdis“. Ateina žmogus į pasaulį tuščiomis ir išeina tuščiomis. Lieka tik darbai, rankomis ir širdimi padaryti, o tokių žmonių Mažonų bendruomenėje yra ne vienas ir ne du. Ačiū Birutei Kaminskienei, Broniui Rudžiui, Klemai Fetingienei, Salomėjai Jokubaitienei, Veronikai Geštautienei ir visiems bendruomenės nariams, kurie visus dešimt metų buvo ir yra bendruomenės darbų sūkuryje.
Šventėje sulaukta ir daug svečių. Pirmiausia bendruomenę sveikino Mažonų seniūnijos seniūno pavaduotoja Rita Misiūnienė, kuri pasidžiaugė gražiu bendradarbiavimu, palinkėjo ir toliau nepristigti jėgų, dirbant savo kaimo labui. Po to sveikinimo žodžius tarė mero pavaduotojas Silverijus Statkus. Jis sakė, kad visada smagu apsilankyti šioje bendruomenėje, gyrė už ryžtą ir idėjas, kuriant kaimo traukos centrą. Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato bendruomenės pareigūnė Raimonda Žvynakienė, sveikindama Mažonų kaimo bendruomenę, pasidžiaugė, kad čia nekyla problemų palaikant viešąją tvarką. Taip pat pasveikinti bendruomenę su dešimtuoju gimtadieniu atvyko socialiniai parteriai, su kuriais bendruomenė vystė ir vysto bendras veiklas, kolegos bendruomeniečiai: Pagramančio bendruomenės centras „Gramančia“, Lomių kaimo bendruomenė „Lomiai“, kaimo bendruomenė „Galmena“, Sungailiškių kaimo bendruomenė ir bendruomenė „Vaitimėnų šilas". Visi svečiai atvyko kupini dovanų, o lomiškiai ir pagramantiškiai su savo kultūros namų saviveikliniais kolektyvais. Svečiams buvo atsidėkota padėkos raštais ir specialiai pagamintais KB „Mažonų rytas“ dešimtmečiui skirtais puodeliais. Vi¬sus savo nuotaikingomis dainomis sveikino jau 15 metų gyvuojantis Mažonų kultūros namų Klemos Fetingienės ir Kęstučio Eglyno vokalinis duetas, visiškai naujai, Birutės Kaminskienės ini¬ciatyva šiemet suburtas moterų vokalinis ansamblis bei Šilalės rajono Traksėdžio laisvalaikio salės liaudiškos muzikos kapela „Akmena“. Artėjančių Joninių proga buvo pasveikinti ir pagerbti Jonai bei Janinos . Vakaronėje visus linksmino Sigitas Kazakevičius ir Alvydas Nausėda.
Ačiū visiems, atėjusiems į šventę ir nuoširdžiai mus palaikiusiems.

Bendruomenės aktyvas

Galerija