LOMIŠKIAI ĮGYVENDINA EISMO SAUGUMO PROGRAMĄ
2014 m. liepos 02 d.

Lomių kaimo bendruomenės nariai, vaikai ir suaugusieji, sukviesti organizatorių rinkosi į bendruomenės kultūros namus. Susitikimo dingstis gana svarbi - bendruomenė pradeda įgyvendinti eismo saugumo programą „Eismo saugumas bendruomenėse - 2014“.
Bendruomenės pirmininkė Elena Bazinienė dėkojo lomiškiams, gana gausiai susirinkusiems į renginį, dėkojo projekto autorei ir koordinatorei bibliotekininkei Gintarei Pavalkytei už įdėtą darbą rengiant laimėtą projektą.

Projektas labai svarbus, jo įgyvendinimas suteiks daugiau žinių, informacijos apie eismo saugumą bei žmogaus  tykančius pavojus.
Pristačius projektą bei numatomą veiklą, kalbėjo svečiai - Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato viešosios tvarkos skyriaus prevencijos poskyrio apylinkės inspektorių veiklos grupės tyrėjas Tomas Daujotis bei nepilnamečių reikalų specialistė Judita Sadauskytė.
Pasitelkę vaizdinę medžiagą, svečiai pasakojo auditorijai apie dviratininkų elgesio taisykles, saugumą keliuose ir gatvėse. Kaimo vietovėje gyventojai naudojasi dviračiais, tačiau retas kuris važiuodamas užsideda liemenę ar šalmą. Kalbėta apie saugų naudojimąsi mopedais bei keturračiais.
Iškilo ir kitokio pobūdžio klausimų dėl gyvenvietės saugumo, palaidų šunų. Svečiai iš policijos komisariato atsakė į visus gausią auditoriją dominančius klausimus.
Po edukacinių filmukų peržiūros nepilnamečių reikalų inspektorė Judita Sadauskytė vaikams ir suaugusiems surengė viktoriną - įtvirtino įgytas žinias. Visi teisingai atsakiusieji į klausimus buvo apdovanoti prizais: saugaus eismo liemenėmis, atšvaitais, žaisliukais ir kt.
Projekto vadovė Gintarė Pavalkytė dėkojo svečiams bei susirinkusiems lomiškiams už gana gausų dalyvavimą renginyje, aptarė ateities planus įgyvendinant suplanuotą eismo saugumo programą bendruomenėje.

Lomių kaimo bendruomenės informacija
Nuotraukos Lolitos Užkurienės

Galerija