KRAŠTIEČIŲ, JONINIŲ ŠVENTĖ „STEBUKLINGA NAKTIS“
2014 m. liepos 10 d.

Kai Lietuvoje būna ilgiausia diena ir trumpiausia naktis, švenčiama Joninių šventė. Per Jonines sveikinami Jonai ir Janinos, jiems pinami ąžuolų vainikai, kūrenami didžiuliai laužai, o sutemus ieškoma paparčio žiedo.
Kunigiškiuose ši šventė tapusi jau tradicinė. Taigi birželio 23-ąją nuo ankstaus ryto Kunigiškių bendruomenės žmonės pynė vainikus, statė palapines, žalumynais ir lauko gėlėmis puošė kultūros namų kiemą, krovė laužą.

Vakare žmonės gausiai rinkosi į šventinę gegužinę „Stebuklinga naktis“. Tai kartu ir visų kraštiečių šventė, nes suvažiuoja giminaičiai, pas tėvus iš studijų grįžta vaikai. Tradiciškai šventė prasidėjo visiems vieningai sudainavus Kunigiškių himną.
Kultūrinio darbo organizatorė Gražina Preikšaitienė pasveikinti Kunigiškių Jonus pakvietė Gaurės seniūną Vidmantą Skirių ir bendruomenės pirmininkę Birutę Kedrovienę. Vainikuodamas šventės „kaltininkus“, seniūnas visiems linkėjo sveikatos, pasidžiaugė, kad Kunigiškiuose Jonų yra tikrai nemažai.
Susirikusiems dainavo Karolina Zybartienė, šoko Lauksargių kultūros skyriaus moterų šokių kolektyvas, vadovaujamas kultūrinių renginių organizatorės Neringos Matevičienės. Šventės dalyvius maloniai nustebino Lauksargių kultūros skyriaus drabuotojų Neringos Matevičienės ir Indrės Gedminienės atlikta muzikinė kompozicija.
Nors vakaras buvo šaltokas, tačiau geros nuotaikos netrūko. Saulei nusileidus Jonų Jonas buvo pakviestas uždegti laužą. O kokia šventė be fejerverkų! Prieš vidurnaktį visi grožėjomės į dangų kylančiomis įvairiaspalvėmis „žvaigždėmis“, „ Stebuklingos nakties“ linksmybės tęsėsi iki paryčių.

Bibliotekininkė Jūratė Beržinienė
Nuotraukos Gražinos Preikšaitienės

Galerija