LOMIŲ BENDRUOMENĖS DŽIAUGSMAI IR RŪPESČIAI
2010 m. rugpjūčio 26 d.

Nepastebimai bėga laikas, priartėjo ruduo. Nepajusime, kaip ateis ir metų pabaiga. Kiekvieną dieną bendruomenės žmonės dirba įprastinius darbus, nuima derlių, tvarko sodybas, šeimos ruošia vaikus  mokyklai.

Kuo ypatinga ši vasara mums, lomiškiams? O ji iš tikrųjų buvo ypatinga. Lomių bendruomenė tapo Lietuvos Kaimo tinklo nare. Dalyvaujame Lietuvos bendruomenių konkurse „Tikime Laisve“ ir esame iškopę į antrąjį turą.

Šią vasarą iš įvairių Lietuvos vietų  į tradicinę kraštiečių šventę  buvo suvažiavę kraštiečiai.

Sulaukėme ir kitų  svečių – priėmėme net keturias gausias delegacijas iš įvairių Lietuvos bendruomenių, Lietuvos departamentų bei  Estijos. Visus domino  Lomių bendruomenės projektinė veikla, kultūrinis gyvenimas.

Ypač didelio susidomėjimo sulaukė  prieš metus bendruomenės entuziastų įsteigtas Lomių krašto istorijos ir etnografijos muziejus. Vasaros sezono metu muziejų aplankė per 300 lankytojų.

Svečiai domėjosi mūsų gyvenimu, gražiai tvarkomomis sodybomis, džiaugėsi mūsų bendruomenės namais, erdviomis bibliotekos patalpomis, medicinos punktu.

Bendruomenės rūpestis – gyvenvietės centre kuriamas naujas parkas. Lietinga vasara sukėlė neplanuotų rūpesčių – gana dažnai ( kas savaitę) tenka pjauti žolę, o tai kainuoja! Būsimą parką labai sąžiningai prižiūrėjo jaunas žmogus Andrius Ambroza.

Artėja ruduo. Lomiškių svarbus ir atsakingas rūpestis – artėjantis Kraštietės rašytojos ir mokslininkės Birutės Baltrušaitytės – Masionienės( 1940 – 1996) 70 – ųjų gimimo metinių minėjimas.

Šiam jubiliejui įamžinti gyvenvietės centre bendruomenė planuoja   pastatyti stogastulpį Kraštietės atminimui. Spalio 22 – ąją rengėjai tikisi Lomiuose sulaukti daug svečių iš Vilniaus Rašytojų sąjungos bei Kraštietės darbovietės – senojo Vilniaus universiteto, rajono kultūros darbuotojų, Kraštietės artimųjų. Malonu, kad renginio globėju sutiko būti Tauragės rajono meras Pranas Petrošius.

Lomių bendruomenės veiklos variklis – aktyvūs  ir  geranoriški bendruomenės valdybos žmonės. Tai kultūros darbuotojai Nijolė Norvaišienė, Elena Liutvinienė, Almutas Šileris, seniūnaitis Algimantas Ramanauskas, Julija Popendikienė, Virginija Jurgaitienė, Kristina Armonienė,  tremtinys Aloyzas Kazlauskas, Julija ir Juozas Šveikauskai, Lolita ir Remigijus Užkurai, Valerija ir Giedrius Valuntai, Vaidotas Valinčius, Virginija Valinčienė, Jūratė, Kęstutis ir Andrius Ambrozai, Dainius ir Jovita Rutkeviliai ir kiti.

Mūsų idėjas, veiklą visuomet paremia ir skatina  Mažonų seniūnas Jonas Samoška bei vietos veiklos grupės vadovė Nijolė Tirevičienė.

Turime ir nemažai  rūpesčių, kuriuos aptarsime ir spręsime artėjančiame bendruomenės susirinkime.

Bendruomenė – didelė jėga. Susivienijusi bendrų tikslų įgyvendinimui ji gali daug padaryti.

 

Parengė bendruomenės valdybos narė Elena Bazinienė

Galerija