APLANKĖME OŽNUGARIO ROMUVĄ
2014 m. liepos 27 d.

Vieną gražią gegužės dieną Batakių bendruomenės aktyvas nutarė pasidairyti Ožnugario kaimo lankytinoje vietoje - baltų pagoniškąjį tikėjimą menančioje romuvoje.
Palikę autobusiuką prie centrinio vieškelio, pėsti patraukėme į kairę, miško link. Jo pakraštyje pasitiko mediniai stilizuoti vartai, pro kuriuos praėjus takelis vedė prie baltiškųjų dievų ir deivių - Žemynos, Mildos, Vėlino. Tai įspūdingi tautodailininkų medžio drožiniai.

Nusileidus keliuku žemyn į miško daubą, pasitiko neįprastas akiai vaizdas - upės kilpa, apjuosianti miško plotą iš visų pusių. Atrodo, tarsi upė tekėtų atgal. Šiame miško plotelyje, kaip buvome girdėjusios, daug magiškos energijos, kurią saugo ratais išdėlioti akmenys.
Aplankėme ir pagoniškąjį aukurą, raganų maudyklą, pavaikščiojome ir po gerokai užžėlusią, visokių augalų pilną pievą. Žinoma, kadangi nelabai gerai šioje vietoje orientavomės, tai ir į upės vandenėlį vos neįsmukome, ir dilgėlių ,,malonų“ prisilietimą patyrėme. Tačiau tai - tik smulkmenos. Svarbiausia, geros emocijos ir suvokimas.
Šios romuvos įkūrėjas ir šeimininkas Kęstutis Juškys. Romuvoje mes jo nesutikome, nes nebuvome ir susitarusios dėl apsilankymo, todėl ir ačiū už šį įdomų kampelį tariame neakivaizdžiai.

Batakių bendruomenės informacija

Galerija