SUNGAILIŠKIŲ KRAŠTIEČIŲ ŠVENTĖ ,,AŠ Į TĖVIŠKĘ GRĮŽTU”
2014 m. rugpjūčio 04 d.

Liepos 26-osios (šeštadienio) rytą Sungailiškių bendruomenės namų kieme sujudimas ir šurmulys. Čia rinkosi aktyviausi bendruomenės nariai ir kaimo gyventojai: prasidėjo paskutiniai pasiruošimo šventei darbai: palapinės statymas ir kiemo puošimas vakare vyksiančiai kraštiečių šventei. Vakare, į papuoštą Sungailiškių kaimo bendruomenės kiemą, rinkosi, ne tik bendruomenės nariai bei kaimo gyventojai, bet ir kaimynai iš Sutkų, Užbūdupio ir Šaukėnų kaimų. Visus atėjusius ir atvažiavusius prie vartų pasitiko vasaros fėjos - Greta ir Singrida, prisegdamos šventės talismaną - ramunės žiedą.

Vakaro vedėja Remigija, pasveikino visus susirinkusius ir sugrįžusius nors trumpam į tėviškę pabūti kartu, pabendrauti, prisiminti kas buvo gražaus ir gero ir paprašė tylos minute pagerbti visus išėjusius Anapilin.
Po trumpai apžvelgtos kaimo ir bendruomenės istorijos, padėkota už paramą bendruomenei jos nariams - Elfridui Gudjoniui, Editai Pužauskaitei ir ūkininkui Jonui Rudžiui iš Sutkų kaimo. Visiems jiems įteiktos padėkos ir simbolinės dovanėlės.
Pagerbti ir gražiai besitvarkančių sodybų šeimininkai. Už tėviškės atkūrimą ir jos puoselėjimą padėkos ir dovanėlės įteiktos: Jonui ir Daliai Kiniuliams, Venai Lindžiuvienei iš Sutkų kaimo, Stanislovui ir Onutei Mačiuliams iš Užbūdupio kaimo. Už gražiai tvarkomas sodybas padėkota ir Sungailiškių kaimo gyventojoms: Birutei Sukonienei ir Petrutei Vaitkienei. Kadangi mūsų šventė sutapo su Oninėmis, tai pagerbtos ir čia buvusias Onutes. Joms įteikėme mažas dovanėles ir sudainavome ilgiausių metų.
Visus susirinkusius nudžiugino Pagramančio kultūros namų kolektyvų pasirodymas. Jaunimo šokių grupė (vadovė Dinara Jogminienė) pašoko keletą tikrai energingų šokių. Pasakorei Nijolei Vaičienei porinant jumoristines istorijas, ne kartą nuvilnijo juoko banga, o moterų folkloro ansambliui (vadovė Kristina Arbačiauskienė) dainuojant dainas, visi lingavome ir dainavome kartu.
Na o vakaronėje visus linksmino šaunūs muzikantai Almantas ir Aušra, sukosi poros ir rateliai. Kam buvo įdomu galėjo paskaityti kaimo ar mokyklos istorijas, pavartyti bendruomenės metraštį, pabendrauti vienas su kitu ar senai bematytu jaunystės draugu. Baigiantis šventei visi vieningai nutarėme, kad susitiksime ir kitą vasarą.
Ačiū pagrindinaim mūsų šventės rėmėjui – Tauragės rajono savivaldybei.
Nuoširdžiai dėkojame Juozui Gaurylai, Vytui ir Ritai Mockams, Edmui ir Birutei Bartušiams, Jolantai Kiniulienei, Elfridui Gudjoniui, Žydrūnui Liorančui, Verutei Mikėnienei ir visiems padėjusiems ruošiantis šiai šventei.

Sungailiškių kaimo bendruomenės informacija

Galerija