TĖVŲ IR SENELIŲ TAKAIS
2014 m. rugpjūčio 26 d.

Besibaigiant vasarai Kęsčių kultūros namų darbuotoja E.Kuzmickaitė ir bibliotekininkė A.Eglynienė vietos gyventojus pakvietė žygin „Tėvų ir senelių takais po Kęsčių ir Būdviečių apylinkes“. Šia iškyla norėta prisiminti ir jaunąją kartą supažindinti su takais, kuriais jų tėvai ir seneliai eidavo į Būdviečių mokyklą.

Bendruomenės užmegztas bendradarbiavimas su TVPK (Tauragės Vyriausias Policijos Komisariatas) plėtotas ir žygio metu. Savanorė A. Utaraitė žygio pradžioje visus žygeivius supažindino su kelių eismo taisyklėmis, gamtos apsaugos ir priešgaisrinės apsaugos reikalavimais. TVPK dovanoti atšvaitai ir liemenės (skirti Lietuvos automobilių kelių direkcijos) padėjo saugiai pasiekti žygio tikslą.
Žygio metu aplankėme: senąsias Kęsčių kapinaites; paminklinį kryžių, 1949 m. nužudytiems partizanams atminti; kryžių, įamžinusį Trakiniškės kaimo ir jo gyventojų atminimą. Džiaugėmės galimybe pamatyti D.J. Kleinaičių ekologinio ūkio mėsinių galvijų bandą.
Įveikę Samoškų, Šetkų ir Petrikų lankas,ties Būdviečiais pasiekėme Ežeruonos upelį. Kadaise jo krantus jungusio liepto nelikę nei kvapo. Todėl žygio dalyviai, siekdami atsigaivinti, upeliu brido ne mažą atkarpą, kol pasiekė „mokyklos skardį“. Įkopę ir įsiamžinę prie mokyklos atminimo lentos, pailsėję ir pasistiprinę, senuoju Kaupių keliu visi patraukėme į Kęsčius.
Nors ir pavargę nuo alinančio karščio ir kelionės, iškylos dalyviai grįždami jau kūrė būsimų žygių planus. Planuota organizuoti Būdviečių mokyklos žygius iš Leikiškių, Trūkiškės, Aukštupių kaimų.

G.Mėlingytė

Galerija