KREPŠINIO ŠVENTĖ SARTININKUOSE
2014 m. rugpjūčio 28 d.

Rugpjūčio 24 dieną kaimo bendruomenė „Sartupietis“ sukvietė visus krepšinio mėgėjus į jau tradicine tampančią krepšinio šventę. Pirmiausia buvo suorganizuotas metimų nuo baudų ir tritaškių linijų konkursas.Kiekviena rungtis sulaukė po 25 dalyvius. Išbandyti savo jėgas išdrįso ir dvi merginos, nes svarbiausia ne laimėti, o dalyvauti.

Metimų nuo baudų linijos rungtį laimėjo sartininkiškis Ž.Bartušis, nuo tritaškių linijos - dauglaukiškis P.Parnarauskas.
Didžiausio dėmėsio sulaukė žaidimas 3 prieš 3. Dalyvavo aštuonios komandos.Į finalą pateko „Broliukų“ ir „Sutvarkys“ komandos. Po atkaklios kovos, rezultatu 11 - 8 nugalėjo „Broliukų“ komanda. Jos pavadininmas ne iš piršto laužtas, komandą sudarė dvi brolių poros - Vaidas ir Ramūnas Mockai,bei Matas ir Jonas Šepučiai. (Pagal taisykles buvo galima turėti vieną pakaitinį žaidėją).
Visi laimėtojai buvo apdovanoti bndruomenės įsteigtais prizais - krepšinio kamuoliais. Na, o sudegintas kalorijas padėjo atstatyti bendruomenės pirmininkės ant laužo išvirtas tikras uzbekiškas plovas.
Smagu, kad Sartininkai mažas lopinėlis krepšinio šalies Lietuvos, kur jaunimas moka, nori ir žaidžia krepšinį.

Galerija