TAURŲ BENDRUOMENĖS DVIRAČIŲ ŽYGIS
2014 m. rugsėjo 25 d.

Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos jau penktus metus iš eilės organizuoja saugaus eismo projektą-konkursą „Eismo saugumas bendruomenėse“.2014 09 13 kaimo bendruomenė „Taurų žiburys“ kartu su UAB „Biceda“ ir Tauragės apskrities vyriausiuoju policijos komisariatu surengė dviratininkų ir pėsčiųjų kelių eismo taisyklių paskaitą apie saugų eismą keliuose.

Labai įdomiai ir išsamiai apie visas kelių eismo taisyklių naujoves dviratininkams ir pėstiesiems po 2014 07 01 papasakojo UAB „Biceda“ lektorius Darius Nutautas.
Tauragės AVPK atstovė Raimonda Žvynakienė papasakojo liūdnąją statistiką apie įvykusius eismo įvykius Taurų kaime per praeitus metus bei paragino bendruomenės narius būti pilietiškais ir informuoti apie piktavalius bei pasirūpinti savo turto saugumu jį žymint.
Išklausę taisyklių bei paraginti pareigūnų elgtis atsakingai būrys dviračio gerbėjų pasidabinusių gauta ar per viktoriną laimėta atributika (atšvaitais, liemenėmis, žaisliukais) išriedėjo naujuoju dviračių taku link Tauragės konvencijos paminklo. Pakeliui šauni kompanija sustojo įsiamžinti prie Tauragės miesto riboženklio. Nusifotografavę pratęsė žygį toliau važiuodami link Staiginės k. Dėl kelio remonto darbų ir minkšto smėlio dviračius kartais teko ir pasistumti.
Atvykę prie Tauragės konvencijos paminklo žygio dalyviai patraukė apžiūrėti greta statomo pėsčiųjų ir dviratininkų tilto kuriuo bus galima lengvai įveikti Ežeruonos upę. Čia bendruomenės tarybos narė Inga Dikšaitienė papasakojo apie ateityje atsirasiantį įstabaus grožio levandų slėnį.
Grįžus prie Tauragės konvencijos paminklo žygio dalyviams bendruomenės pirmininkas Vytautas Navickas trumpai papasakojo šios vietos istoriją ir kodėl ji yra tokia svarbi mums ir visam pasauliui.
Patraukus atgalios link Taurų sustojome Staiginės kaimo kapinaitėse kur kunigas Mindaugas Dikšaitis papasakojo apie kapines bei kapinių švenčių tradicijas. Iš Staiginės kaimo visa draugiška dviratininkų komanda miško keliuku atvykome į Antano Venckaus „Taurų nuotykių parką“. Parke visiems dalyviams buvo suteikta galimybė užkopti į piliakalnį ir patekti į pilį bei pasigrožėti Taurų kaimo apylinkėmis nuo pilies kuorų. Tai buvo paskutinė žygio maršruto stotelė. Visi susirinkę į bendruomenės turgelį po žygio buvo pavaišinti namine gira, kugeliu, obuoliais ir kitom vaišėm.
Taurų kaimo bendruomenė „Taurų žiburys“ dėkoja žygio dalyviams, UAB Biceda, Tauragės vyriausiajam policijos komisariatui, Lietuvos kelių direkcijai už atšvaitus ir kitą atributiką, Lietuvos kaimo bendruomenių sąjungai ir jau planuoja naujus žygius bei susitikimus ateinančiais metais.

Galerija