LOMIŲ PARKE OŠIA JUBILIEJINIS ĄŽUOLIUKAS!
2014 m. rugsėjo 25 d.

Lomių kaimo tremtiniui Aloyzui Kazlauskui sukako 80 metų. Jį pagerbti susirinko nemažas būrys lomiškių. Po šventų Mišių parapijos bažnyčioje įvyko trumpas jubiliato pagerbimas. Jam buvo sugiedota Ilgiausių metų.
Aloyzas Kazlauskas, mažametis berniukas, 1949 metų pavasarį su šeima buvo ištremtas į šaltą Sibiro žemę - Irkutsko sritį. Ten iškalėjo 10 metų.

Keturiolikmetis berniukas įgijo traktorininko profesiją ir dirbo kartu su suaugusiais. Po tremties grįžęs į gimtuosius Lomius, ilgus metus vairavo traktorių, kombainą. Čia sukūrė šeimą.
Aloyzui nebuvo lengvas gyvenimas. Gana anksti palaidojo žmoną. Tačiau visada jis išliko žmogiškai šiltas ir nuoširdus, pagalbos ranką tiesiantis žmogus. Kiekvieną sekmadienį Aloyzą parapijiečiai mato bažnyčioje. Jis visuomet būna ten, kur įvyksta nelaimė ar atslenka neprašyta mirtis. Aloyzas visuomet dalyvauja bendruomenės šventėse, talkose, remia bendruomenę.
Naujai įrengtame Lomių kaimo parke dėdės Aloyzo garbei buvo pasodintas jubiliejinis ąžuoliukas, už kurio ateityje nusidrieks lomiškių vardinių jubiliejinių medžių alėja.
Bendruomenės namuose buvo surengtas atsiminimų popietė, buvo prisiminti jubiliato darbo metai, žiūrėtos senos nuotraukos.


Lomių kaimo bendruomenės informacija
Lolitos Užkurienės nuotraukos

Galerija