VAIKAI GILINO SAUGAUS EISMO GATVĖJE ĮGŪDŽIUS
2014 m. spalio 01 d.

Lomių kaimo bendruomenė įgyvendina respublikinę programą „Eismo saugumas bendruomenėse 2014“, kurios tikslas - diegti saugumo keliuose, gatvėse įgūdžius ir suaugusiems, ir vaikams.
Rugsėjo 24 dieną programos dalyviai - Lomių pagrindinės mokyklos pradinių klasių mokiniai su mokytojomis bei programos koordinatore, vyko į rajono centrą Tauragę.

Pagal iš anksto sudarytą išvykos programą pirmiausia Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato aktų salėje įvyko susitikimas su pareigūnėmis Raimonda Žvynakiene, Judita Sadauskyte. Vaikus maloniai nudžiugino salėje buvęs policijos bičiulis Amsis. Pareigūnės bendravo su Lomių pradinukais, akcentavo budrumą gatvėje, atsakingumą ne tik už save, bet ir už draugą. Kadangi Lomių gatvėse nėra šviesoforų, sankryžos nereguliuojamos, atvykusiems mokiniams buvo sudaryta galimybė praktiškai pasimokyti, kaip saugiai pereiti reguliuojamąją sankryžą - buvo paskelbta akcija „Šauniausias pėstysis gatvėje“. Vilkėdami ryškiomis liemenėmis, segėdami atšvaitus, judriausioje Vytauto gatvės sankryžoje vaikai stebėjo šviesoforo akies spalvas ir mokėsi pereiti gatvę. Išbandyta buvo ir gana judri J. Vaižganto gatvė, kurioje net kelios nereguliuojamos sankryžos. Vaikams labai patiko pereiti per gatvę įvairiose sankryžose budint policijos pareigūnėms.
Apibendrinant renginį buvo nutarta, kad visi eismo išvykoje dalyvavę pradinukai verti šauniausiojo pėsčiojo vardo. Visi išvykos dalyviai buvo apdovanoti prizais su saugaus eismo ženklais.
Kelionė į rajono centrą buvo labai įdomi ir reikalinga. Vaikai, kurie nežinojo, kaip elgtis gatvėje, išmoko, gudresnieji tiesiog pakartojo saugaus eismo taisykles, pasitikrino savo gebėjimus.
Programos organizatoriai dėkoja Lomių pagrindinės mokyklos administracijai už transportą kelionei į Tauragę.

Gintarė Pavalkytė, Lomių kaimo bendruomenės programos „Eismo saugumas bendruomenėse - 2014“ koordinatorė

Galerija