SUSITIKIMAS SU SENJORAIS
2014 m. spalio 03 d.

Rugsėjo 24-ąją į jaukius Sungailiškių kaimo bendruomenės namus rinkosi bendruomenės nariai ir senjorai, kuriuos į susitikimą pakvietė Mažonų seniūnijos socialinio darbo organizatorė Laima Samoškienė. Ji vykdo projektą pagal Tauragės rajono savivaldybės administracijos neįgaliųjų socialinės integracijos programą ,,Su negalia ir pagyvenusiems žmonėms teisinių, medicininių, socialinių žinių stiprinimas”.

Kartu į renginį atvyko ir seniūnas Jonas Samoška. Visų tą dieną susirinkusiųjų į susitikimą laukė maloni staigmena - vaišės: ant stalo puikavosi tortas ir kiti saldumynai, kvepėjo sumuštinukai ir raudonskruosčiai obuoliai, sūris ir medus, garavo karšta kava ir arbata. Tai L. Samoškienės atsivežtos gėrybės, kurios susitikimui suteikė jaukumo, nuoširdaus bendravimo atmosferą.

Seniūnijos socialinio darbo organizatorė L. Samoškienė pristatė vykdomą projektą, jo tikslus, kada ir kokios pagalbos gali sulaukti negalią turintys ir pagyvenę žmonės. Taip pat išsamiai papasakojo kokias paslaugas ar iškilusias problemas gali padėti išspręsti seniūnijos socialinės darbuotojos ir paragino pagyvenusius žmones drąsiai kreiptis kai reikia pagalbos, atsakė į pateiktus klausimus. Trumpai papasakojo apie nuo 2013 m. rugpjūčio 1 d. Tauragės mieste ir rajone teikiamos dienos socialinės globos ir slaugos paslaugas (integrali pagalba) asmens namuose. Integralioje pagalboje dirbama pasitelkiant mobilias specialistų komandas (komandą sudaro slaugytojas, slaugytojo padėjėjas, socialinis darbuotojas, socialinio darbuotojo padėjėjas ir reabilitacijos specialistas), kurios suteikia profesionalią ir visapusišką pagalbą asmeniui bei jo šeimos nariams ir artimiesiems. Paslaugų teikimo trukmę asmens namuose lemia šių paslaugų poreikis, objektyvi asmens sveikatos būklė, asmens socialinis ir fizinis savarankiškumas. Visi susirinkusieji gavo išsamią informacinę medžiagą apie integralinę pagalbą ir Tauragės PSPC šeimos gydytojų darbo grafiką, informaciją apie seniūnijos policijos pareigūną - jeigu prireiktų jo pagalbos.

Seniūnas J. Samoška visiems susirinkusiems trumpai papasakojo apie įstatymus susijusius su turto paveldėjimu, palikimu ar dovanojimu, atsakė į pateiktus klausimus. O klausimų buvo daug: klausiama buvo ne tik apie paveldėjimo ar palikimo reikalus, bet ir apie žemę, euro įvedimą. Žmonės išsakė savo bėdas ir rūpesčius - sakoma, kad pasiguodus, lyg ir palengvėja - tuo labiau, kad kiekvienas seniūno buvo atidžiai išklausytas. Renginyje dalyvavusi bendruomenės slaugytoja Kristina Gaurylienė trumpai priminė apie tai kokias paslaugas ji gali suteikti kaimo gyventojams.

Visus maloniai nustebino ir kartu nudžiugino surengta mūsų bendruomenės ,,auksarankių” rankdarbių parodėlė: Mortos Žymantienės megztukai, kepuraitės ir šalikėliai, spalvinga Kristinos Gauryliėnės vaikiškų rūbų kolekcija, Audrutės Puškarienės ir Inesos Konovalovos rankdarbiai, Birutės Sukonienės nėriniai ir Danutės Jankauskienės servetėlių ažūras, iš močiutės skrynios išimta siuvinėta staltiesė.
Išsakę savo rūpesčius, išklausę daug naudingos informacijos, pabendravę tarpusavyje mūsų senjorai dėkojo svečiams ir atsisveikindami šypsojosi. Iki kitų susitikimų!

Sungailiškių kaimo bendruomenės informacija

Galerija