IŠVYKA Į GELGAUDIŠKIO DVARĄ
2014 m. spalio 14 d.

Batakių bibliotekos teatro kolektyvas su draugais buvo išvykę į Šakių rajone esantį miestelį -Gelgaudiškį.
Išvyka į Gelgaudiško dvarą buvo planuojama todėl, kad norėta pamatyti 19 a. architektūrinį ansamblį, kurį sudaro restauruoti centriniai rūmai, didelis parkas su pažintiniais takais.

Ypatingai viliojo teatralizuota programa - ekskursija.
Ten nuvykus mus pasitiko gidas - ponaitis Edgaras. Jis aprodė patalpas, įdomiai papasakojo apie dvarą, dvaro šeimininkus, jame gyvenusius žmones, jų istorijas.
Toliau, keliavome į dvaro parką, ten yra pažintinis takas kurio ilgis apie 2,5 km. Eidami sidabrinių klevų alėja priėjome aikštelę, vadinama - “Žvaigžde”, kurioje kryžiuojasi 8 keliai. Netoli aikštelės pasigirdo šūviai ir medžioklės rago garsas, tarsi kviestų į medžioklę. Ten išvydome medžiotojus, kurie su savo vaišėmis laukė mūsų. Pasiklausėme vyrų pasakojimų apie jų laimikius, paragavę suvalkietiškų užkandžių, patraukėme tolyn miško taku. Šiek tiek paėjus sutikome raudančią ir nelaimingą Mortelę, piemenaitę praganiusią žąsis.
Ant Velnio kalno pamatėme besilinksminančius ponus, prisijungėme ir mes, pašokome, padainavome, pasivaišinome namine gira, paragavome gelgaudiškių “kropelių”(spurgų).
Grįžtant atgal prie dvaro, ponaitis Edgaras, papasakojo apie parko augalus, parodė: juodąsias pušis, amerikines liepas, maumedžius, bukus.
Padėkoję Edgarui Pilyponiui, išvykome namo. Grįžome gerai nusiteikę, pilni gerų įspūdžių.

Batakių miestelio bibliotekos vyr. bibliotekininkė Laisvutė Pavalkienė.

Galerija