SUSITIKIMU LOMIŠKIAI LIKO PATENKINTI
2014 m. spalio 28 d.

Lomių bendruomenės namuose įvyko tradicinis brandaus amžiaus gyventojų susitikimas su Mažonų seniūnijos socialine darbuotoja Laima Samoškiene. Jai talkino seniūnas Jonas Samoška. Svečiai liko maloniai nustebinti išvydę gausų būrį susirinkusių lomiškių. Seniūnijos darbuotojai atvyko ne tuščiomis - su saldumynais, tortu.
Visiems susėdus prie bendro stalo, garuojančių arbatos puodelių, kaimo bendruomenės pirmininkė Elena Bazinienė pasveikino renginio dalyvius, perskaitė K. Donelaičio „Metų“ ištrauką.

Jaukioje aplinkoje įvyko draugiškas pokalbis apie gyvenimą, buitį, iškylančias problemas ir sunkumus. O jų visuomet būna! Seniūnas Jonas Samoška suprantamai aiškino žmonėms įstatymus, atkreipdamas dėmesį turto, sukaupto per gyvenimą, apsaugą, testamento svarbą. Leidžiantis „gyvenimo saulutei“, labai dažnai senoliai tinkamai nepasirūpina užgyvento turto perdavimu vaikams ar kitiems artimiesiems. Tuomet kyla rimtos problemos, nesutarimai tarp artimųjų. Prasideda nemalonūs teismai. Seniūnas ragino lomiškius iš anksto gerai apgalvoti ir testamente išsakyti savo pageidavimus, laiku susitvarkyti gyvenamojo būsto dokumentus ir kt.
Kilo klausimų dėl lengvatų suteikimo.

Socialinė darbuotoja Laima Samoškienė kalbėjo apie socialines problemas ir džiaugėsi, kad Lomiuose ji turinti gerų pagalbininkių, kurios rūpinasi neįgaliųjų poreikiais bei jų problemomis. Dėkojo Ritai Gumuliauskienei bei lankomosios priežiūros darbuotojai Julijai Popendikienei už kruopštų darbą rūpinantis senelių bei neįgaliųjų globa, padedant spręsti iškylančias problemas.
Susutikime dalyvavo ir policijos atstovai - Mažonų seniūnijos policijos inspektorius Tomas Daujotis. Jis priminė lomiškiams apie gresiančią atsakomybę už palaidus šunis, skatino būti budriems ir iškilus problemoms nelaukiant kreiptis į policiją pagalbos.

Seniūnas atsakė į rūpimus klausimus, dėkojo seniūnaičiui Algimantui Ramanauskui už nuoširdų darbą tvarkant gyvenvietę. Lomiškiams seniūnas palinkėjo santarvės, sveikatos.
Sušildyti seniūnijos darbuotojų dėmesio, lomiškiai skirstėsi po namus pabendravę su kaimynais ir svečiais, daug sužinoję, paskatinti labiau susimąstyti apie savo vertybių saugumą.

Lomių kaimo bendruomenės informacija ir nuotraukos

Galerija