TRADICINĖ SPORTO IR PRAMOGŲ ŠVENTĖ ,,SUDIE, GRAŽUOLE VASARA!‘‘ VĖL DAPKIŠKIUOSE!
2010 m. rugsėjo 08 d.

Visą vasarą šurmuliuojantis įvairių šventinių ir sportinių renginių maratonas mieste ir kaimuose, kvietęs juose dalyvauti įvairaus amžiaus ir profesijų žmones, atkeliavo ir į Dapkiškius, į tradicinę jaunimo sporto ir pramogų šventę „ Sudie, gražuole vasara!”, į kurią buvo kviečiamas jaunimas, visų kaimų gyventojai, kitų bendruomenių atstovai, verslininkai, ūkininkai., savivaldybės ir seniūnijos atstovai.

Sužinoję, kad Dapkiškių kultūros namai tai dienai išnuomoti vestuvėm, bendruomenės aktyvas ryžosi bet kuria kaina paruošti bendruomenės namus šventei, kad, lietui lyjant, būtų kur pasislėpti ir tęsti renginį jau kitaip.

Taigi buvo imtasi tvarkyti patalpas: tapetuoti, dažyti, šveisti langus, sukalti grindis ir grindjuostes (jas parūpino B.Šaulienė, o paruošė J.Vismeris). Tualetinių plytelių padovanojo N.Skužinskienė. Įvairius remonto darbus savanoriškai atliko J.Vismeris, N.Vismeris, G.Jucius, A.Žebelys. Gražu buvo žiūrėti, kaip jaunimas, moterys ir vaikai aktyviai dirbo ruošdamiesi šventei. Ypač nuoširdžiai darbavosi N.Skužinskienė, E. Pumputienė, L.Cancingerienė, V.Jacikienė, B.Giliuvienė, A.Gonšteinienė, B.Šaulienė, E.Trapienė, G.Leikienė. Gražiai aplinką tvarkė R.Mejeris su savo vaikais ir draugais, kruopščiai rinko žolę ir dėjo į krūveles mažyliai.

Šventė prasidėjo įspūdingu dvidešimt aštuonių baikerių pasirodymu, kurių labai laukė kaimo vaikai, tikėdamiesi galėsią prisiliesti, o gal net būti pavėžėtiem. Ir jų norai išsipildė!

Kol buvo registruojami norintys dalyvauti tinklinio, šaškių, futbolo, virvės traukimo, ėjimo kojūkais, komandinio slidinėjimo ir talentų šou rungtyse suaugusiems ir vaikams, sveikinimo žodį tarti prie mikrofono buvo pakviesti pirmieji renginio svečiai: mero pavaduotojas S.Statkus, Tauragės kaimiškosios seniūnijos seniūnės pavaduotojas M.Černeckas, VVG pirmininkė N.Tirevičienė. Jų šilti žodžiai, pasakyti bendruomenei, buvo paskata žmonių bendruomeniškumui, draugiškumui, savitarpio pakantumui ir pasitikėjimui ugdyti.

Po neseniai įstojusio į bendruomenę mero pavaduotojo S.Statkaus viešai duotos priesaikos dirbti žmonių gerovei, bendruomenės nariais panoro tapti dar penki kaimo gyventojai: A. ir V. Stirbiai, A.Tinginys, D. Tinginienė, A.Balčytienė ir dar aštuoni mokiniai: D.Šeputis, M.Urbonavičius, A.Vaičekauskas, D.Vorobjovas, D.Masaitis, K.Mejerytė, E.Ravickas, R.Mejeris.

Tinklinio varžybose dalyvavo trys komandos. Joms vadovavo L.Cancingerienė, o geranoriškai teisėjavo Tarailių pagr.mokyklos kūno kultūros mokytojas Mindaugas. Nugalėtojais tapo komanda „Nežinau“, jie buvo apdovanoti medaliais ir kamuoliu.

Dėl šaškių turnyro nugalėtojo vardo rungėsi įvairaus amžiaus žmonės nuo penkiolikos iki septyniasdešimties metų. Po atkaklios kovos tarp Š.Aušros, atvykusio iš Tauragės, ir M.Kasilevičiaus, nugalėtojo titulas atiteko Š.Aušrai, antra vieta – M.Kasilevičiui ir trečia vieta – J.Trakšelienei. Jie buvo apdovanoti badmintono rakečių ir šaškių lentų komplektais.

Futbolo rungčiai vadovavo V.Matutienė, teisėjavo Z.Jacikas ir A.Žebelys. Nugalėtojų komanda buvo apdovanota medaliais.

Didelį įspūdį vaikų ir suaugusių žmonių širdyse paliko skrydis parasparniais, kuriuos pilotavo K.Vaištoras ir V.Gečas. O ryškiaspalviai kaspiniuoti saldainiukai, pasipylę iš dangaus aikštėje ir parke, sukėlė tikrą šurmulį, susižavėjimą ir sportinį azartą neįprastai „mankštai“.

Septynioliktą valandą pradėjo koncertuoti R.Martinkaus grupė „Gazas“ ir leido šventės dalyviams bei sporto aistruoliams atsipūsti, pašokti, ramiai pasiklausyti malonios muzikos, pasišnekučiuoti.

Staiga atūžęs lietutis tik trumpam išbaidė šventės dalyvius, o pasirodžiusi saulutė ir lengvai purškiantis lietutis vėl sukvietė visus į aikštę stebėti tolimesnių rungčių. Vyrai įnirtingai trauke virvę, o vaikai ,atidžiai stebėję varžybas ir nutaikę progą pasitreniruoti prieš rungtį, visu rimtumu demonstravo jėgą traukdami virvę, o ,gavę saldainių, mielai dalijosi su kitais vaikais.

Renginį paįvairino vaikščiojimas kojūkais, komandinis „slidinėjimas“, talentų šou pasirodymas. Nors krapnojo lietutis, jaunimas šoko ir dainavo. Dainos konkurse pirmą vietą pelnė S.Berneckaitė, atlikusi dainą „Šypsenėlė“, šokio konkurse nugalėjo E.Cancingerytė ir I.Poškaitė, antra vieta atiteko K.Mejerytei ir A.Mejeriui.

Šventėje dalyvavo ir koncertavo B.Kaminskienės humoristinė grupė „Lelija ir ko“, kurios pasirodymas pralinksmino susirinkusius svečius ir dalyvius. Ačiū mažoniškiams!

Ačiū Jums, Kęstuti ir Vidai! Ačiū ir tau, Albinai, už įspūdingą rėmėjų paiešką (baikeriai ir parasparniai), gražiai paruoštą laužavietę ir padovanotą gerą nuotaiką.

Ačiū S.Statkui už puikią dovaną – Rimo Martinkaus grupės „Gazas“ pasirodymą.

Ačiū rajono savivaldybei, finansavusiai renginį, o B.Giliuvienei, parašiusiai projektą ir gavusiai paramą, kuri buvo panaudota renginyje „Sudie, gražuole vasara!“. Ačiū ir K.Giliui, vairuotojui, už kantrybę savanoriškais pagrindais rėmusiam bendruomenę.

Ačiū Tauragės kaimiškajai seniūnijai už prizus!

Ačiū visiems atvykusiems, dalyvavusiems, organizavusiems, parėmusiems bendruomenę, ar šiaip praėjusiems pro šalį darbų dirbti.

Ačiū ir‘‘ Tauragės kurjerio‘‘ korespondentei M.Pudžiuvelienei ,atvykusiai į renginį ir mačiusiai tik baikerių nugaras ir virve žaidžiančius vaikus.

Ačiū ir jau nebematomus juodžiausius darbus dirbusiems bendruomenės nariams!

Ačiū visam šimtui šventės dalyvių! Iki kitų vasaros palydų!

Parengė Pilaitės bendruomenės centras

Galerija