ĮSPŪDŽIŲ SĖMĖMĖS KELIONĖJE
2014 m. lapkričio 03 d.

Spaliui įpusėjus, 35 mūsų bendruomenės nariai išsiruošė į ekskursiją po vaizdingas panemunės apylinkes. Ekskursijos tikslas - ne tik garbingus šalies istorijos bei kultūros paminklus aplankyti, bet ir gražiu gamtovaizdžiu pasigėrėti, tarpusavyje pabendrauti.
Pirmiausia aplankėme Šakių rajone nuo seno įsikūrusį pastarąjį dešimtmetį naujam gyvenimui prikeltą Zyplių dvarą.

Jame džiaugėmės ne tik ištaigingomis menėmis, bet ir turtingu etnografiniu Zanavykų muziejumi. Žemaičiai batakiškiai čia stebėjosi kaimynų suvalkiečių nuo seno turėtais gebėjimais sumaniai ūkininkauti ir gražiai savo buitį tvarkyti. Žinoma, buvo ir su kuo savo praeitį palyginti: kas pas mus seniau irgi buvo taip, o kas - visai kitaip.
Toliau mūsų kelionės maršrutas vedė į Panemunės bei Raudonės pilis. Nors ne vieno kojas ten gerokai pakirto statūs laiptai, vedantys aukštyn tiek į vienos, tiek į kitos pilies bokštus, tačiau kopti tikrai buvo verta. Nuovargį atpirko įspūdingi peizažai, atsiveriantys žengiant į banguojantį Nemuną, kurio pakrantes dabina rudens spalvų išmargintos miškų ir laukų platybės.
Aplankę dvarą ir pilis, trumpam sustojome įlankėlėje prie Nemuno kelionės aptarti, pabendrauti ir papietauti. Apie tai, kad kelionė buvo įdomi ir reikalinga, liudijo netylančios kalbos, dainos ir gera nuotaika, lydėjusi šio pasibuvimo, ir kelionės į namus metu.

Batakių bendruomenės ,,Aukaja" informacija.

Galerija