TURININGAS IR PRASMINGAS SAVAITGALIS MAŽONUOSE
2010 m. rugsėjo 14 d.

Kiekvienų metų rudenį Mažonuose vyksta tradicinė sporto šventė. kurioje kviečiami dalyvauti visi bendruomenės nariai nepriklausomai nuo amžiaus, lyties, užsiėmimo. Rugsėjo 11 dieną Mažonų kultūros namai ir Mažonų kaimo bendruomenė vėl visus sukvietė į pačių jaunųjų sportininkų įsiregtą futbolo aikštyną. Šventėje taip pat dalyvavo svečių komandos iš Papušynės, Dauglaukio, Lauksargių kaimų bei Tauragės “TAURO” veteranų komanda. Šių metų sporto šventės devizas “Mes- ateities čempionai”, atitiko šventės nuotaiką, nes tokio didelio mūsų bendruomenės mažųjų narių būrio dar nebuvo sulaukusi nė viena ankstesnė Mažonų kaimo sporto šventė. Šventės atidaryme dalyvavo Tauragės rajono meras Pranas Petrošius bei Mažonų seniūnas Jonas Samoška, kurie pasveikino sportininkus ir sirgalius, palinkėjo gražių pergalių, geros nuotaikos. Meras atvežė saldžių lauktuvių o seniūnas pažadėjo padovanoti naujus futbolo vartus., nes mažoniškiai futbolininkai iš visų šią vasarą vykusių rajono kaimo bendruomenių sporto švenčių grįžo tik su pergalėmis. Jaunimas  garbingai kovėsi ir rajono seniūnijų spartakiadoje, kur iškovojo pirmą vietą.

Šventė organizuota ne tik pasivaržyti, bet ir suteikti vaikams gerų emocijų, džiaugsmo, mokytis garbingos kovos, populiarinti masinę kūno kultūrą ir sportą tarp kaimo jaunimo ir suaugusiųjų, skatinti kaimo bendruomenėje sveiką gyvenimo būdą,  vykdyti žalingų įpročių prevenciją. Šiam tikslui buvo panaudota ir dalis vykdomo sveikatingumo projekto ,,Sveikas žmogus – stipri bendruomenė” lėšų.

Didžiausios aistros ir fizinių jėgų  išbandymas vyko tarp futbolo varžybų dalyvių.  Tačiau ir šį kartą mažoniškiai, vadovaujami kapitono Tomo Šveikausko bei, be priekaištų atlikusio savo pareigą, vartininko Dovydo Kaminsko iškovojo pirmąją vietą. Jiems ir atiteko jau septinti metai Mažonuose pasiliekanti pereinamoji taurė. Antri liko Papušynės “Medelyno” komanda, trečioji vieta atiteko Tauragės “Tauro” senjorų komandai.
 
Mažieji jėgas išbandė kvadrato, baudų metimo į krepšį, smiginio, sunkumų kilnojimo, virvės traukimo varžybose. Vaikų tarpe baudas geriausiai mėtė pirmokas Jonas Meilė, taikliausia ranka smiginio mėtymo rungtyje pasižymėjo Lukas Ubartas, sunkumų kilnojimo rungtyje nepralenkiamas buvo Martynas Pučinskis.
 
Jaunimo tarpe baudų metimo į krepšį nugalėtoja tapo Žydrūnė Gečaitė, smiginio rungtyje Roberta Kaminskaitė ir Steponas Venckaitis.
 
Šeštą valandą vakaro sporto šventės dalyviai buvo pakviesti į bendruomenės ir kultūros namus, kur vyko apdovanojimų ceremonija. Bendruomenės moterys ir merginos paruošė sportininkams vaišių stalą. Sušilti ir nuotaikai pagerinti visi susirinkusieji buvo vaišinami dešrelėmis, bulvėmis su kastiniu, šakočiu. Sporto šventės komandinių ir individualių sporto varžybų nugalėtojai buvo apdovanoti atitinkamo laipsnio medaliais bei diplomais, o mažoniškiams, aktyviausiai šį sezoną dalyvavusiems įvairiuose sporto renginiuose, buvo įteiktos padėkos bei dovanos.
 
Devynioliktą valandą visi sporto šventės dalyviai kultūros namų salėje stebėjo tiesioginę  pasaulio čempionato  krepšinio varžybų tarp Lietuvos ir JAV komandų transliaciją iš Turkijos.. Už šią galimybę dėkojame Tauragės VVG ir Juozui Čepuliui. Taip pat norime padėkoti Tauragės savivaldybės  administracijos direktoriui A. Mosėjui už materialinę paramą. Už skirtas lėšas buvo įsigyta įvairaus sporto inventoriaus ir padovanota Mažonų sportininkams.
 
Na, o ankstų sekmadienio ryta nemažas būrelis Mažoniškių išsiruošė į didžiuosius Šilinių atlaidus Šiluvoje, kur vyko pagrindinės iškilmės. Tądien Šiluvoje buvo švenčiama Padėkos už laisvę šventė.

Į Šiluvą atvykę maldininkai suklupo pasimelsti priešais jau kelis šimtmečius malonėmis garsėjantį Švč. Mergelės Marijos paveikslą, kabantį Šiluvos bazilikos didžiajame altoriuje. Ypatinga maldų vieta - netoli bažnyčios stovinti didinga Apsireiškimo koplyčia. Į koplyčios altoriaus pamatus įmontuotas akmuo, ant kurio, manoma, apsireiškė Švč. Mergelė Marija. Šiluvos Mergelę žmonės vadina Ligonių Sveikata, mat ne vienas, apsilankęs Šiluvoje, pasimeldęs Marijos apsireiškimo vietoje ar priešais jos stebuklingąjį paveikslą, pasveiko. Apie išgyventą ypatingą džiaugsmą Šiluvoje liudijo dalyvavę šv. Mišiose Mažoniškiai.

Parengė Laima Šveikauskienė

 

Galerija