RENGINYS „ŠAKOMIS Į DANGŲ, ŠAKNIMIS Į ŽEMĘ“
2014 m. liepos 20 d.

Į kaimo gyventojų piešiniais, paveikslais, mezginiais, medžio drožiniais išpuoštą salę rinkosi Trepų bendruomenės nariai ir svečiai kasmetinei šventei. Tyliai griežiant smuiko garsams (Paulina Šlepavičiūtė), eiles apie meilę, šeimą perskaitė Saida Paulikienė.
Renginio vedėja Audronė Stankevičienė susirinkusiems priminė, kad šie metai paskelbti šeimos metais ir mūsų šventinis vakaras skirtas kūrybingoms, šaunioms Trepų kaimo šeimoms.

Bendruomenės pirmininkė Jolanta Skrodenienė sveikino savo bendruomenės narius ir svečius, dėkojo visiems, prisidėjusiems prie jos organizavimo ir pravedimo, kartu pakviesdama visą būrį dalyvaujančių sugiedoti Trepų kaimo himną.
Pristatyti šventės svečiai. Tauragės savivaldybės meras Pranas Petrošius palinkėjo būti savo Trepų krašto šeimininkais, didelės sveikatos ir kūrybiškumo. Prie sveikinimų prisidėjo ir į šventę atvykęs Tauragės rajono savivaldybės administracijos direktorius Algirdas Mosėjus. Seimo narys Bronius Pauža pasidžiaugė gražiai tvarkomomis  trepiškių sodybomis, ūkininkaujančiais gyventojais, darbščiomis Skaudvilės krašto bendruomenėmis. Susirinkusius sveikino ir seimo nario Dariaus Petrošiaus atstovas, linkėdamas sveikatos, bendruomeniškumo.
Toliau kalbėjęs Skaudvilės krašto Adakavo bendruomenės pirmininkas Romualdas Levanauskas džiaugėsi gražia bendruomenių draugyste ir perdavė sveikinimus nuo „Adakavo dvaro Trepų dvarui“. Skaudvilės krašto pirmininko Vido Bičkaus vardu susirinkusius sveikino jo atstovė.


Kaimo seniūnaitis Kostas Bernotas dėkojo visiems prisidėjusiems prie aplinkos tvarkymo, šventės ruošimo darbų, o valdžios atstovams už supratimą ir paramą bendruomenei.
Vėliau į sceną buvo kviečiamos apie savo talentus ir pomėgius papasakoti Trepų kaimo šeimos. Vilmos ir Valdo Bertašių šeima didžiuojasi savo trijų sūnų sugebėjimais: Gabrielius džiugina sporto pasiekimais (žaidžia krepšinį), Paulius užsiima lengvąja atletika, Andrius garsina savo šeimą ir kaimą piešimo talentu. Savo amžiaus grupėje jis yra tapęs daugelio konkursų nugalėtoju. Atviruko ir plakato V - ojo konkurso, skirto Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai - kovo 11-ajai,kurį organizavo Vinco Kudirkos muziejus, laureatu.
Vasario 16-ajai skirtame piešinių konkurse Andriaus piešinys tapo nugalėtoju jo amžiaus grupėje ir buvo išleistas plakato formatu. Labiausiai šeima džiaugiasi Andriaus pergale tarptautiniame Lietuvos - Ukrainos piešinių konkurse. Žiuri komisija atrinko jo darbą kaip geriausią. Šį piešinį berniukas įteikė, per susitikimą, Lietuvos respublikos prezidentei.
Įvairiais, ypač piešimo talentais, pasižymi Vilijos ir Česlovo Stankų šeimos vaikai: Justina, Brigita, Dovydas ir Karolis. Tėtis šventės dalyviams pasakojo apie vaikų didelį norą piešti nuo mažens, apie šimtus nupieštų piešinių, dalyvavimą įvairiuose konkursuose Lietuvoje ir užsienyje. Vaikai yra gavę daug apdovanojimų iš seimo narių, signatarų, padėkų iš įvairių institucijų.
Apie meilę menui, turbūt paveldėtą iš piešusios, siuvinėjusios, siuvusios močiutės, kalbėjo ir Augustės Skrodenytės mama Rasa. Ji džiaugėsi dukros darbeliais. Visiems labai patiko mergaitės sukurtas didelis drugelis, papuošęs bendruomenės salės sieną.


Savo kūrybine biografija su visais pasidalijo kaimo talentu vadinamas Jonas Jankauskas. Šiam žmogui paklūsta ir medis, ir metalas. Visi galėjome pasigrožėti jo piešiniais, mažesniais drožiniais, bendruomenės prieigas papuošusiais dideliais darbais iš medžio. Jo kūrinių galima rasti įvairiose vietovėse, ne tik savo sodyboje ar Tauragės krašte.
Vaidos ir Vytauto Getautų šeimoje auga būsimoji poetė. Nuo mažens savo kuriamas eiles mėgina popieriuje išdėstyti dukra Monika. Mergina šventės dalyviams papasakojo apie savo pomėgį, perskaitė kelis savo sukurtus eilėraščius.
Visus, esančius bendruomenės šventėje, linksmino Trepų kaimo moterų ansamblis, vadovaujamas Astos Šlepavičienės, mažųjų šokėjėlių būrys, vadovaujamas Ingos Nagaitienės.
Toliau visi emocingai stebėjo Batakių bibliotekos skaitytojų teatro, vadovaujamo Laisvutės Pavalkienės, spektaklį Juozo Grušo „Lietuvišką komediją“.
Gerą nuotaiką padėjo palaikyti muzikantai iš Jurbarko. Šventė tęsėsi lauke su dainomis, šokiais, rateliais.

Virginija Lukošienė

 

Galerija