MAŽONIŠKIAI MOKĖSI SVEIKOS GYVENSENOS
2014 m. gruodžio 08 d.

Kaimo bendruomenė „Mažonų rytas“ nuolat rūpinasi žmonių sveikata, turi jau susiformavusias tradicijas, dalyvauja sveikatingumo programose. Šią savaitę Mažonų „Pagalbos vaikui“ grupėje, kurią lanko 3-6 metų vaikučiai, suorganizuota sveikos mitybos popietė „Vaisių ir daržovių puota“.

Brangiausias turtas yra sveiki ir laimingi vaikai, todėl, 2014 metus paskelbus Vaikų sveikatos metais, ypatingas dėmesys skiriamas augančiai kartai. Sveikos mitybos popietę „Vaisių ir daržovių puota“ vedė Šilalės visuomenės sveikatos biuro sveikatos priežiūros specialistė Viktorija Turauskytė. Grupės vaikučiai, padedami mokytojos Reginos Beišienės, vaikučių tėveliai buvo mokomi, kaip pasigaminti sveikatai naudingus patiekalus, atskirti, koks maistas yra naudingas ir koks ne, sužinojo, kokių vitaminų turi vaisiai ir daržovės, susipažino su sveikos mitybos piramide. Ypač vaikučiams patiko įvairių maisto produktų muliažų pagalba patiems atskirti sveikus ir nesveikus maisto produktus, klausytis meškiuko Rudnosiuko pasakos apie jų karą. Žaismingai prisiminus sveikos mitybos taisykles, visi renginio dalyviai buvo pakviesti degustuoti vaisių ir daržovių. Kol mažieji vaišinosi, tėvelius konsultavo V.Turauskytė.

Renginys finansuotas iš Tauragės r. savivaldybės bendruomenės sveikatos programos „Augu sveikas ir stiprus“ lėšų. Baiminantis, kad vaikų įgimtos savybės - judėjimo - vietos gyvenime neužimtų visagalis kompiuteris, projekto pagalba praturtintas ir „Pagalbos vaikui“ grupės judėjimo kampelis: nupirkta čiuožynė, supynė, žaislų ir kitų priemonių. Sukurta palanki sveikatai aplinka sudarys sąlygas augti sveikai, stipriai ir protingai visuomenei.

Birutė Kaminskienė
Tauragės KC Mažonų skyriaus kultūrinių renginių organizatorė

Galerija